Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mától te is megnézheted a Hajléktalan Jézus szobrát

Bokor Gábor

2017.04.11. 17:55

Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg kedden a Hajléktalan Jézus szobrát a VIII. kerületben.

Jézus sok mindent vállalt, hogy kimutassa az emberek iránt érzett szolidáris szeretetét. Volt éhes és elítélt is, szenvedett fizikailag, és önként vállalta a hajléktalanlétet is, amikor városról városra járva hirdette az evangéliumot"

– fogalmazott Erdő Péter az avatón.

A bíboros beszédében kiemelte, hogy Jézus egyszerre élte át a hajléktalansors nehézségét és küldetése nagyszerűségét, amely kettősséget kell észrevennünk minden emberben.

A hajléktalanként ábrázolt Jézus-szobor bronzból készült. A mű Timothy Schmalz kanadai szobrász alkotása, 2013-ban helyezték el Torontóban. A szobor egy-egy másolatát azóta több nagyvárosban, többek között Londonban, Washingtonban, Madridban, Oklahomában és Rómában is elhelyezték – írja az MTI.

A budapesti szoborállítást a Máltai Szeretetszolgálaton kívül egy barát társaság kezdeményezte. A Hajléktalan Jézust megáldása után országjáró körútra viszi a máltai szeretetszolgálat, kiállítják Vácott, Kecskeméten, Pécsett, Veszprémben és Miskolcon is. Úgy tudni, hogy a szobor pünkösdkor érkezik vissza a fővárosba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére