Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már dübörög a Tranzit Fesztivál

Horváth József György

2017.08.24. 20:28

2017-ben is kiváló programkínálattal jelentkezik a Tranzit, a közélet iránt érdeklõdõ fiatalok legfontosabb nyári találkozója. (Természetesen a Fidelitas Nyári Szabadegyetem után.)

A Kommentár Alapítványt 2005-ben hozta létre néhány – a közügyek iránt elhivatott – fiatal értelmiségi azzal a céllal, hogy a közösség, hagyomány, szabadság jelmondatának szellemében fórumot biztosítson a hasonló gondolkodásúaknak. Így született meg a Kommentár folyóirat, mely kezdettől arra vállalkozik, hogy a hit, a vélemény és a tulajdon szabadsága mellett érveljen. A párbeszéd elősegítése érdekében az alapítvány úgy döntött, hogy a folyóirat kiadása mellett más formában is közösségszervező erőként kíván fellépni. 2009 decemberében ezért indította útjára a Tranzit rendezvénysorozatot.

Idén Tihanyban gyűlnek össze a gondolkodó fiatalok, hogy megvitassák Magyarország legfontosabb kérdéseit.

Csütörtöktől vasárnapig szemináriumok és vitaműhelyek mozgatják meg a gondolkodni vágyók agytekervényeit, éjszakánként pedig természetesen a dizsi és a tánc veszi át a főszerepet.

Csakhogy pár programot kiemeljünk, megemlíthetjük a "Hajrá, Magyarok!" című szemináriumot, melyen Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó tart előadást.

Lesz szó a közel-keleti keresztényüldözésről is, melynek témájában Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes és Marossy Géza dokumentumfilm-rendező tart előadást.

Szombaton kerül sor a fesztivál talán legfontosabb vitafórumára "Konzervatív újratervezés" címmel. A fórum résztvevője lesz G. Fodor Gábor, a 888.hu főszerkesztője. Vitapartnerei lesznek: Békés Márton, a Kommentár folyóirat szerkesztője; Lánczi Tamás, a Figyelő főszerkesztője; Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője; és Rajcsányi Gellért, a Mandiner főszerkesztője. A vitát Ókovács Szilveszter vezényli majd le.

A további programkínálatról bővebben ITT tudtok tájékozódni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére