Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Made in Kõbánya: elõször a DreherFeszt jön

Nagy Gábor

2018.08.30. 21:00

Sörkülönlegességekkel, koncertekkel, sörgyári túrával vár szeptember 1-én a DreherFeszt a Dreher Sörgyárak területén.

Semmi kétség, Kőbánya a hazai sörfőzés egyik legfontosabb helyszíne.

Itt van Magyarország egyik legnagyobb sörgyára, a Dreher, és innen nem messze található a csodálatos Főzdepark is, itt székel többek között a MONYO Brewing Co., a Mad Scientist és Horizont. Most hétvégén (szeptember 1.) a Dreher nyitja meg a kapuit, ez lesz az ötödik alkalom. Szeptember közepén pedig (14-15-16.) pedig a Főzdeparkon lesz a sor,

de most koncentráljunk a DreherFesztre.

Bár tavaly a fesztivált elmosta az eső, és most szombatra sem mondanak túl jó időt (záport, zivatart jósolnak), mégis remek felhozatallal készülnek a szervezők.

A színpadon egytől egyig remek zenekarok fognak fellépni: jön a Lóci játszik, a Magashegyi Underground, a Kelemen Kabátban, a Bëlga és a Cloud 9+. Közben a kisszínpadon a fesztivál tehetségkutatója fog majd zajlani. A fiatalokat sem szabad kihagyni!

Ismét lesz sörgyártúra, csapolóverseny, délután pedig a Dreher Inside érdekes feladatokkal várja azokat, akik szeretnének bepillantani a sörgyár kulisszái mögé.

De ami a lényeg: olyan söröket kóstolhatunk a fesztiválon, amiket biztos, hogy nem kapunk a boltokban. És itt most nem csak a tanksörre (sörkészítést megszakítják egy ponton, a pasztőrözetlen italt hatalmas, hűtött tankokba töltik, utána beállítják a kocsmákba) kell gondolni. Olyan nedűk lesznek a csapokon, melyeket a Dreher sörfőző mesterei csak erre az alkalomra, a szombati fesztiválra főztek.

A fesztiválon csak készpénzes fizetésre van lehetőség! (A közelben nincs ATM, szóval úgy készüljetek.)

Újítás lesz a DreherFeszten, hogy a gyorsabb kiszolgálás érdekében ebben az évben a bejáratnál és a sört áruló helyek mellett is megtalálhatóak lesznek a sörjegyvásárló pontok. Az ezeken a pontokon megvásárolt sörjegyeket lehet becserélni sörre a pultoknál. A sörjegyeket készpénzért lehet megvásárolni, visszaváltani nem lehet őket (de ha megmarad, a kijáratnál dobozos sört adnak érte).

A kizárólag 18 éven felüliek által látogatható DreherFeszt ideje alatt félóránként ingyenes buszjáratok közlekednek az Örs vezér tere és a Dreher Sörgyárak között.

A szombati fesztivál még csak az első felvonás lesz a kőbányai sörparadicsom eseményei közül. Szeptember közepén jön a IV. Kraft Sörfesztivál, amely tavaly is zseniális volt. Az a kézműves sörök kedvelőinek lesz igazi Kánaán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére