Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leszbikus Leia hercegnõt követelnek Hollywoodban

Sümeghi Lóránt

2016.05.18. 09:58

A különbözõ LMBTQ lobbista szervezetek egyre nagyobb befolyást szeretnének gyakorolni az amerikai filmiparra, így akár a Star Wars újonnan elkészülõ epizódjaiban is drasztikus változásra számíthatnak a nézõk.

Különböző LMBTQ lobbista szervezetek egyre nagyobb befolyást szeretnének gyakorolni az amerikai filmiparra, így akár a Star Wars újonnan elkészülő epizódjaiban is drasztikus változásra számíthatnak a nézők.

Az USA egyik legnagyobb LMBTQ direktívák alapján működő média monitorozó és egyben lobbi szervezete, a GLAAD évek óta ostromolja a hollywoodi filmgyártó óriásvállalatokat. Az indok igencsak egyszerű: még több homoszexuális, transzszexuális és leszbikus szereplőt szeretnének a vásznakra.

A szervezet az elmúlt években a blockbusternek számító filmeket rendszerint alul pontozta, mivel csak elenyésző számú eltérő szexualitással rendelkező karaktert vélt felfedezni a forgatókönyvekben. A leginkább kritizált filmek közé főként az animációs és a sci-fi jellegű filmek tartoztak, mivel - a szervezet elmondása szerint - az kreativitás szabadsága megengedi, hogy korlátlan LMBTQ-s szereplőt adhassanak a rendezők a történethez.

Így járt a Jégvarázs című gyermek- és családfilm, amelynél az újonnan készülő második részhez már egy leszbikus szereplővel szeretné kibővíteni a GLAAD a stáblistát. Különösen pikánsnak számít a kezdeményezés, ugyanis a főként 6-12 évesek számára készülő filmek általában nagy hatással vannak a gyermek pszichés fejlődésére. Ebből kifolyólag családok tömegei fogtak össze, hogy megakadályozzák a GLAAD lobbitevékenységét, mivel elmondásuk szerint tönkre akarják tenni a gyermekekben a hagyományos családmodell képét és jelentőségét.

Ugyanakkor a fiatal felnőttek sem menekülnek az LMBTQ szervezetek agresszív tematizáló hatásától, ugyanis a Star Wars készülőben lévő további két epizódjával kapcsolatban is felmerült, hogy akár több meglévő szereplő szexuális irányultságán is változtassanak a másság elfogadásának érdekében. Így ki tudja, akár Leia hercegnő is leszbikussá avanzsálhat a jövőben.

(Hollywood Reporter)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére