Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemond Eszenyi Enikő és a pályázatát is visszavonja

888.hu

2020.03.19. 16:40

Kivégezték.
Arra az elhatározásra jutottam, hogy a magam és mások méltóságának megőrzése érdekében a Vígszínház vezetésére beadott pályázatomat – annak ellenére, hogy a szakmai bizottság azt találta a legjobbnak – visszavonom, vígszínházi munkámat befejezem azzal a hittel, hogy Thália örök és halhatatlan.

 

Ezt írta ki a Facebookra Eszenyi Enikő, a Vígszínház eddigi igazgatója, hozzátéve: „Az elmúlt napokban életem legnehezebb pillanatait éltem meg. Sokat tapasztaltam ez alatt a néhány nap alatt: támogatást, gyűlöletet, együttérzést és kiközösítést.”


Így is van.

Érdekes módon éppen az igazgatóválasztás tájékán idéződtek fel tíz évvel ezelőtti kollégáiban a továbbiakban tolerálhatatlan sérelmek. Majd több mint ötven színész vádolta meg verbális erőszakkal és hatalmi visszaéléssel a Vígszínház igazgatóját; megalázó kommunikációt, elviselhetetlen munkakörülményeket, agresszív vezetői módszereket említve a vádak között.

Eszenyi a vádakra többször is azt mondta, valóban határozott vezetőnek tartja magát, de minden döntését a színház érdekében hozta meg. A vádak miatt a fővárosi önkormányzat az ügyek feltárását célzó vizsgálatot indított.

Most pedig Eszenyi nem bírta tovább a nyomást, lehúzta a rolót.

Mi már egy héttel ezelőtt elköszöntünk tőle.

 

Az Eszenyi-ügyről

„Sanyi: eljön majd a showmba, Ica? Ica: De ugye nem peep? Sanyi: Nem, night.„ (Csapd le csacsi) Vajon honnét ismerős ez az egész? A héten – hogy egy közkedvelt slágert idézzünk – felrobbant a gecigránát. Hétfőn két agyonismert művészember, Fenyvesi Lili és Néder Panni esett neki a Víg igazgatójának a 2010-es sérelmeikért.


Viszlát, Eszenyi Enikő!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére