Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Közösségi mûvelõdésterjesztõ kollégium indul

888.hu

2017.03.05. 08:28

Az öntevékenység ösztönzése, a közösségi mûvelõdés gyakorlati ismereteinek, tapasztalatainak és jó példáinak elterjesztése érdekében Tessedik Sámuel Kollégiumot indít a Lakitelek Népfõiskola és az NMI Mûvelõdési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. március végén - közölte Lezsák Sándor, a Lakitelek Népfõiskola alapítója, az Országgyûlés alelnöke.

Elmondta: a hazai felnőttképzés egyik megalapítójáról elnevezett kollégium célja a fiatal szakemberek terepismereteinek és kapcsolatrendszerének fejlesztése, bővítése. A képzést azoknak a Magyarországon vagy a Kárpát-medencében élő 35 év alatti fiataloknak indítják, akik a közösségi művelődés, az önművelődés, a nem formális felnőttképzés, illetve a közösségi fejlesztések területein aktívak.

A képzés idén márciustól a jövő év tavaszáig tart, nyolc bentlakásos hétvégi képzés formájában, kiegészülve két nyári egyetemmel, illetve hazai és határon túli utazásokkal. A résztvevők a kollégiumi előadások és szemináriumok alkalmával egyebek mellett az ifjúságfejlesztés, az egész életre kiterjedő tanulás, a népfőiskolák küldetése és módszertana, az értékfeltárás, a hálózatok világa, a közösségi integráció, valamint a közösségi gazdaság témakörökben bővíthetik ismereteiket.

A kollégium névadója Tessedik Sámuel szarvasi evangélikus lelkész a 18. század végén gyakorlati oktatással egybekötve terjesztette a parasztság gazdálkodásának “jobbítását” szolgáló ismereteket. Tessedik nemcsak a tanítás révén valósította meg alap- és gazdasági képzését, hanem elgondolásait, módszerereit le is írta. Ennek köszönhető, hogy Európa-szerte ismertté vált a nevéhez fűződő “mintaiskola”, valamint az ott kipróbált és alkalmazott módszerek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére