Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korlátozások mellett tartják meg az idei Kurultájt

Ányos Miklós

2020.07.31. 19:30

Szigorú járványügyi korlátozások és egyes programok törlése mellett tartják meg a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző rendezvényét, a Kurultájt augusztus 21. és 23. között a Bács-Kiskun megyei Bugacon – közölte a szervező Magyar Turán Alapítvány.

A tájékoztatás szerint a már több mint tízéves múltra tekintő magyar törzsi gyűlés szervezői a kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva – amely alapján augusztus 15. után sem tarthatnak Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket – törlik a Kurultáj néhány részprogramját. Elmarad a Kárpátia zenekar augusztus 22-re meghirdetett koncertje, valamint az esti és éjszakai táncházakat sem tartják meg.

Mint írják, a Kurultáj egyben a hun és türk tudatú népek legnagyobb közös hagyományőrző ünnepe is. A járványhelyzet miatt a rokonnépek delegációi kisebb létszámban érkeznek vagy olyan országokból, ahonnan korlátozás nélkül engedélyezett a beutazás, vagy pedig két negatív Covid-teszttel rendelkeznek.

A vendéglátást és az egyéb szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak szigorú egészségügyi szabályokat kell betartaniuk, a résztvevő hagyományőrzőkre és látogatókra pedig szigorú házirend vonatkozik. Az ezzel kapcsolatos információk a rendezvény hivatalos honlapján, a www.kurultaj.hu oldalon olvashatók.

A szervezőknek idén a résztvevők és a látogatók egészségét tartják elsődlegesnek, ezért megelőző intézkedésekkel szeretnék biztonságossá tenni a rendezvényt.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére