Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kilencvenkilenc éve csonka Magyarország

Nagy Gábor

2019.06.04. 09:00

Vélemény!
Önök most megásták Magyarország sírját, de Magyarország ott lesz a temetésén mindazon országoknak, amelyek most itt megásták Magyarország sírját.

(gróf Apponyi Albert)

Egy év híján száz esztendeje, 1920. június 4-én, 16 óra 32 perckor írták alá a trianoni békediktátumot.

Június 4-e azonban nem csupán a magyarság tragédiája. A fölényeskedő nyugati elit úgy hozott igazságtalan döntést a Kárpát-medenceiek feje felett, hogy abból épp az érintetteket, a több száz, netán ezer éve itt élőket hagyták ki. Nem kérdezték meg a magyarokat, a pilisvörösvári németeket, a tótszerdahelyi horvátokat, a ráckevei szerbeket, a békéscsabai szlovákokat, de még a felsőszölnöki szlovénokat sem arról, mit szólnak a Kárpát-medence feldarabolásához. Ahhoz, hogy Versailles-ban a birodalmak kényük-kedvük szerint családokat, barátokat, ismerősöket, városokat, megyéket, régiókat szakítottak szét.

Ugyanakkor a trianoni országcsonkítás nagyobb sorscsapás volt a magyarság számára, mint Mohács. Hazánk területének kétharmadát, lakosságának több mint a felét elvesztette – oktalanul, egy tollvonással. Ekkora traumát kevés nemzet élt át a történelemben, talán csak lengyel testvéreink előznek minket a sorsversenyben az országuk háromszori feldarabolásával.

1920-ban a nyugati elit nemzetállamokat akart, mondván: így majd elejét veszik az újabb világégésnek. A történelem azonban megmutatta: bukott, felelőtlen elképzelés, utópia volt ez a részükről. Nemzetállamok helyett többnemzetiségű államok, megbékélt nemzetiségek helyett megcsonkított nemzetek születtek.

Olyan „győztes” birodalmak mondtak ítéletet a Kárpát-medence felett, akiknek előbb a saját szemükben kellett volna észrevenniük a szálkát: egy gyarmattartó Franciaország, egy népirtó Nagy-Britannia, egy rabszolgatartó Egyesült Államok és még sorolhatnánk.

A trianoni traumából egyetlen út vezet ki, a felismerés, hogy itt, Közép-Európában nem a nyugati elit, nem a birodalmak döntenek a sorsunkról, hanem mi, magyarok, németek, horvátok, szerbek, szlovákok, szlovénok, ruténok, ruszinok és románok. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, mit tettek velünk, mit tettünk velük, ugyanakkor ideje volna felismerni: közös a sorsunk, közös a jövőnk.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szijjártó: ismét le akarják nyomni az európai országok torkán a kötelező kvótát

Európában ismét egy olyan időszak következik, amikor növelni akarják a nyomást a bevándorlásellenes kormányokon, és újra megpróbálják az európai országok torkán lenyomni a kötelező kvótát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Áder János is részt vesz az ENSZ klímacsúcsán

Áder János köztársasági elnök szeptember 22-26. között az Egyesült Államokba látogat, ahol részt vesz és beszédet mond az ENSZ klímacsúcsán és közgyűlésén.

A vizek városában jártunk

A vizek városában jártunk

Folyatódik Lokálpatrióta cikksorozatunk, amelyben ezúttal a Komárom-Esztergom megyei Tatára, azaz a vizek városába látogattunk, és összegyűjtöttünk nyolc helyet, ahova érdemes ellátogatni.

Németh Zsolt: mindenkit érdekeltté kell tennünk Erdély sikerében

Németh Zsolt szerint a globalista árral szemben haladva Erdélynek egy új transzilvanizmusra van szüksége, amelynek lényege Erdély szövetsége Bukaresttel és Budapesttel.

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

„Avanti Ragazzi di Buda” – énekelték vastaps közepette Orbán Viktornak az olaszok

A magyar miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján vett részt Rómában, ahol felcsendült az '56-os szabadságharcosok tiszteletére írt olasz dal is.

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

A svéd Zöldek legfontosabb küldetésüknek érzik, hogy ingyen lakáshoz juttassák a migránsokat

Jelenleg 2700 (!) migránst veszélyeztet a hajléktalanság Svédországban, mivel lejárnak a menekülteknek járó ideiglenes apartmanjaik.

Gondolatbűnözés

Gondolatbűnözés

Igen, gondolatbűnözés. És ha már ezt a szót használjuk, nem nehéz kitalálni, hogy mi más is lehetne a bűnös gondolat, mint a migráció és a befogadó társadalomtól elkülönülő muszlim párhuzamos világ elutasítása. És hol máshol lehetne, mint Franciaországban. Ahol nagyságrendileg sem tudják megmondani, hány illegális bevándorló lehet az országban. Ahonnét lényegében lehetetlen kiutasítani az illegális bevándorlókat. Persze, Franciaország.

Orbán: a baloldal be akarja hozni a migránsokat

Orbán: a baloldal be akarja hozni a migránsokat

Magyarország készen áll, hogy ahol tud, ott segítséget nyújtson Olaszországnak, így ha végre elszánja magát, hogy a határokat megvédi, segítünk, és abban is, hogy az itt lévő migránsokat hazavigyék – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában. Orbán Viktor egyúttal leszögezte: a baloldal be akarja hozni a migránsokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére