Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Keresztes lovag már nem, de borlovag még lehetsz

Tóth Dalma

2017.04.21. 13:28

Elegük lett a télbõl a tokaji borászoknak, forró hétvége elé nézünk.

A lovagok ma már nem páncélba öltözött hősök, hanem a sokak által kedvelt tokaji borokért tenni akaró emberek. A Tokaji Borlovagrend úgy döntött, hogy idén öt új emberrel bővíti a társaság körét. Céljuk, hogy Tokajt újra naggyá tegyék. A lovagrend ezért a borvidék legjobb termelőit, szakmabelieket és borszerető embereket fogja össze.

Pénteken a tokaji Rákóczi pincében, tradicionális ceremónia keretei között avatják fel az új tagokat: Dr. Bérczes Ritát, Matyasovszki Istvánt, Márton Pétert, Posta Györgyöt és Derczó Istvánt.

A hétvégén kerül megrendezésre az 5. Nagy Tokaji Borárverés. A licitlistán a legdrágább bor a Tokaj Esszencia 2013, amiből egy palack árát  84 400–95 000 forintra becsülik. Ha viszont egy jó furmintra vágyunk, akkor válasszuk az idén lovaggá avatott Márton Péter borait. Borászata, a Márton Birtok Tállya kiemelt, már az 1600-as évek nyilvántartásaiban is szereplő területeinek borait készíti, miközben Márton Péter és felesége változatos eszközökkel igyekszik tenni Tállyáért.

Eddig két fesztivált hoztak Tállyára, de részt vesznek a helyi vonzerők és látványosságok fejlesztésében, a szőlő- és borágazat szereplőinek összefogásában, a borturizmus fejlesztésében, valamint népszerűsítik és újraértelmezik a helyi gasztronómiát is. A helyi kulturális- és sportélet felpezsdítésére színvonalas programokat, rendezvényeket szerveznek. Ebből is látszik, hogy a borászoknak mennyi mindent kell tenniük azért, hogy lovaggá avassák őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére