Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jövõ héten kezdõdik a magyar egyetemisták és fõiskolások kedvenc fesztiválja

Horváth József György

2017.07.09. 15:41

Sztárfellépõk és különlegesebbnél különlegesebb programok várják a bulizni vágyókat július 11-17. között az EFOTT-on.

A 2017-es EFOTT-ot a szervezők a 650 éves Pécsi Tudományegyetem hallgatóival karöltve készítik elő. A fesztivál a vizsgaidőszakok után, július 11-17. között lesz, a helyszín pedig ismét a Velencei-tó partja. A buli idén egy nappal hosszabb lesz, mert a vasárnapi napon és éjszakán is teljes programmal várják a szervezők a látogatókat.

A legkedveltebb hazai zenekarokkal, külföldi sztárfellépőkkel, színes nappali programokkal és számos extra produkcióval készül 2017-re az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója.

Még soha nem volt 6 napos a fesztivál, de az idei újítások keretében a szervezők meghosszabbították a bulit: kedden lesz a mínusz egyedik nap, amelyre a hetijegyes beköltözőket várják, szerdától indul a hivatalos EFOTT és vasárnapra is egész napos-estés programokkal készültek.

Jó szokásukhoz híven, a hazai kedvencek mellett világsztárok fokozzák majd a hangulatot az egyetemisták legnagyobb nyári buliján: idén az angol szintipop páros, a Hurts mellett az EFOTT színpadára lép a jamaicai reggae-világsztár, Sean Paul is. A 2015-ben az év legszívszorítóbb lemezét kiadó Hurts koncertje mindenkinek erősen ajánlott. Életre szóló élmény minden egyes fellépésük, ugyanis olyan intenzív érzelmi erőt sugároznak produkciójukkal, amit nagyon kevesen tudnak a popszakmában.

Az angolok mellett, több mint 10 év után újra Magyarországra érkezik az elismert pop, dancehall és reggae zenész, producer, zeneszerző, Sean Paul. A jamaicai sztár első nagy sikereit a 2002-es Grammy-díjas Dutty Rock című albumával szerezte, amelyen többek között a Gimmie the Light és a Get Busy kapott helyet. Azóta több mint 100 országban lépett már fel, nemegyszer a legnagyobb színpadokon, és számos egyéb díjat zsebelt be. Ráadásul idén is ott van a Grammy-jelöltek között, Sia-val közös Cheap Thrills című számukkal.

A világsztárok mellett a legnépszerűbb hazai előadók is a Velencei-tó partján buliznak majd júliusban, vagyis egy igazi nagykoncerttel visszatér az EFOTT-ra a Punnany Massif, és a legújabb, Wake up című dalával a rádiókban hódító Irie Maffia. Örülhetnek azok is, akik szeretik Lovasi András hangját, hiszen a Kiscsillag is koncertet ad majd a Velencei-tó partján. Ott lesz még a többmilliós Youtube letöltésszámmal rendelkező Vad Fruttik, és jó hír a d’n’b rajongóknak, hogy Magyarország egyik kedvenc elektronikus koncertzenekara, a Brains is hangulatot csinál az EFOTT-on.

Különleges programkínálat

Július 11-17. között az EFOTT-on a zenei, sport, turisztikai és gasztroprogramokon túl a további lehetőségekből szemezgethetnek a fesztiválozók:

EFOTT Challenge

A fesztivál a közös játékok összekovácsoló erejének hirdetőjeként idén a házigazda Pécsi Tudományegyetemmel új aktivitást szervez. A vállalkozó kedvűek 4-6 fős csapatokat alakítva versenyezhetnek egymással sportos, funky és kocsma témakörű játékokban értékes nyereményekért.

Kommunikáló robotok

Igazi kuriózumnak számító technikai eszközök debütálnak idén a fesztiválon. A helyszíni tájékozódásban és a leggyakoribb kérdések megválaszolásában az EFOTT chatbotja, egy okos webes szolgáltatás segít majd. A fesztiválozók pedig az apró, de annál okosabb TJbottal is találkozhatnak, amely az IBM open source oktatási projektjeként a mesterséges intelligencia alapjaival ismerteti meg az érdeklődőket.

Ének és főzés egy látványkonyhában

A Lidl látványkonyhájában csütörtöktől vasárnapig minden délután egy-egy ismert zenekar bizonyítja: tud egyszerre főzni és énekelni. Hogy a végén mi sül ki a Cloud 9+, a New Level Empire, a The Biebers és az Ivan and the Parazol konyhai ámokfutásából, azt bárki megnézheti, sőt a bátrabbak meg is kóstolhatják majd.

További programokért, infókért és jegyekért KATTINTSATOK IDE!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére