Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ilyen, ha a szegedi metál és az MMA összefog

Horváth József György

2018.03.18. 22:00

Szeged legmeghatározóbb modern metál zenekara, a Handout rendhagyó projektbe vágott bele. Legújabb klipjükben a Magyarországon egyre kedveltebb ketrecharcot népszerûsítik. Az új projektrõl Tari Balázst, a zenekar frontemberét kérdeztem.

HJGY: Pontosan milyen új projektbe vágtatok bele a Handouttal? Honnan jött az ötlet?

Tari Balázs: Mielőtt elkészült az Off The Beaten Path című nagylemezünk, kitaláltuk a srácokkal, hogy miért ne lehetne az albumon egy picit agresszívabb szám, ahol az életben való küzdést egy küzdősportággal szimbolizálnánk.

Ezek után jött képbe kedves cimborám, MMA Európa-bajnok, Magyarország első ketrecharcosa, Sárközi Róbert, akinek elmeséltem az ötletet, miközben hallgatta a dalunkat, és egyből rábólintott. Robi nagyon ráérzett, egyből tudta, hogy milyen iszonyatosan karakteres sportolókra van szükségünk.

Ezért óriási nagy megtiszteltetés, hogy két elismert sportoló is hozzájárult a közös projekthez: a kiváló MMA-harcos, Stétz Dani és Makai Renátó, aki nemrég összeverekedett Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózóval az ATV Esti Frizbi Hajdú Péterrel című műsorában és kihívta a ringbe a májusi pankrációgálára. Norbi természetesen el is fogadta a kihívást.

HJGY: A küzdősportok és a metál ötvözéséből születtek már dinamikus dolgok. Hogy érzitek?

Tari: Rendkívül jól látod, valóban, a küzdősportok és a metál egy nagyszerű kombináció. Szerintünk abszolút sikerült megvalósítanunk, amit megálmodtunk, ilyen főszereplőkkel meg pláne.

HJGY: A videoklipetek egyedülállónak számít idehaza? És ha igen, miért?

Tari: Jó a kérdés, a válaszunk igen, egyedülálló, mert a modern metál stílust kifejezetten az MMA-ketrecharccal szerintünk eddig nem nagyon vegyítették, főként hazánkban, ezért is találtuk ki a következő Handout klipnek ezt az egyedi megfejtést.

HJGY: Mit akar üzenni ezzel az ötvözéssel a zenekar?

Tari: A Reanimate című számunk legfőbb célja, hogy egekbe verje az adrenalint, a nehezebb státuszokban berobbantsa az ember életben tartó, túlélő ösztöneit.

A ketreccel magát az élet szürke hétköznapjait szimbolizáljuk, hogy a nagyobb pofonok, mélyebb fájdalmak után egyszerűen képesek vagyunk-e egy kemény fordulattal kiütni a negatív hullámokat és megtalálni a nyitott ajtót, és sebeinket büszkén viselve eltávozni a rideg, vérfoltos ketrecből. A választás természetesen csakis a mi kezünkben van, hogy melyik harcossal fogunk azonosulni. Ezt akarjuk mondani.

Ezzel kapcsolatban idézném a szám egyik dalszöveg-részletét:

''a csontok összeforrnak, a verejték és a vér felszárad, és a hegek pedig emlékeztetni fognak minket arra, hogy túlélők vagyunk''

HJGY: Mik a további terveitek? Mi lesz a jövőben?

Tari: Mindenféleképpen szeretnénk kiadni egy újabb nagylemezt a jövőben, a többi pedig a jövő zenéje. De addig is március 23-án mindenkit nagy, fajsúlyos és fémes szeretettel várunk a legközelebbi koncertünkre a szegedi Gin Tonicban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére