Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogyan gazdálkodj, avagy pénzről érthetően

888.hu

2020.12.13. 15:04

Az élet mindig drága?! – UniLife & Diákhitel néven tartanak pénzügyi webináriumot fiataloknak a Diákhitel Központ Zrt. támogatásával.

Az UniLife azt írja, hogy fontosnak tartják, hogy az egyetmisták képben legyenek milyen lehetőségeik vannak a pénzügyek terén is, és ezeket hogyan használhatják ki a legjobban. Éppen ezért első webináriumuk témája a pénzügyi tudatosság, melyet december 14-én 16:30-kor nézhetnek meg Facebook és Videa felületeiken. Fő kérdéskörük: „Hogyan gazdálkodj az egyetemi évek alatt, avagy pénzről beszélünk érthetően!”

A webinárium Pintér Lívia, az UniLife főszerkesztőjének köszöntőjével kezdődik majd, melyet négy kiváló előadás követ, végül pedig körkérdésekkel zárul az esemény.

Pintér Lívia, az oktatási portfólió vezetője, az UniLife felsőoktatási portál főszerkesztője sokéves újságírói, értékesítési és menedzsment tapasztalattal rendelkezik, a Figyelő külsős újságírójaként 2011 óta dolgozott, 2017-től a hetilap munkatársa, és a Felsőoktatási Rangsor kiadvány szerkesztője, főszerkesztője. A Figyelő Cappuccino rovatát 2018 nyarától 2020 őszéig vezette, amikortól az unilife.hu portál főszerkesztője.

Az első előadó, Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója is részben a Diákhitelnek köszönheti külföldi tanulmányait és karrierútját. Bevezető előadásában a Diákhitel Központ vezérigazgatója a diákok anyagi lehetőségeiről, a tanulás biztosításának és a fiatalok edukációjának fontosságáról is beszél majd.

„A Diákhitellel célunk, hogy egyetlen fiatal se essen el a továbbtanulás lehetőségétől a Kárpát-medencében anyagi nehézségei miatt.„

Bernáth Julianna, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója is előadást tart majd:

”Előadásomban a pénzügyi tudatosság fejlesztésének lehetőségeit mutatom be, kifejezetten a középiskolás és a felsőoktatási tanulmányait kezdő fiatalok számára. Pénzügyei mindenkinek vannak, csak az a kérdés, hogy fél tőlük, szükséges rossznak tartja, vagy – mivel érti a működését – csak a napi rutin természetes része. Az előadásban szó esik majd a pénzügyeink tervezéséről és a pénzügyi tudatosság alapjáról, az önismeretről – egy izgalmas pénzügyi személyiségteszt révén. Megismerkedünk a megtakarítások szükségességével és alapjaival, majd végiggondoljuk, mikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egy cél elérésében a takarékoskodás helyett a hitelt válasszuk. A Pénziránytű Alapítvány a középiskolásoknak ingyenes programokkal, pályázatokkal, játékokkal, appokkal segít az egyéni pénzügyi döntésekhez szükséges alapok megértésében – az érdeklődőknek felvillantjuk azt is, hogy lehet mindezeket elérni és ha kedvünk van, kicsit alaposabban elmélyedni egy-egy témában. Miért érdemes az előadást megnézni?

Ha érted a pénzed, az érted dolgozik, nem ellened... „

– avatott be előadásának részleteibe Bernáth Julianna.

Terták Elemér, közgazdász, a Pénz7 pénzügyi kultúra nagykövete arról számol be, hogy pénzügyi szokásainkat, erősségeinket, gyengeségeinket a weben is elérhető pénzügyi személyiségtesztek és alkalmassági tesztek segítségével mérhetjük fel. E tesztek kitöltése és értékelése segítséget jelenthet abban, hogy pénzünket tudatosan és sikeresen tudjuk kezelni. Segítségükkel személyre szabottan azt is megtudhatjuk, hogy miben kell még a pénzügyi ismereteinket elmélyíteni. – emelte ki előadásából Terták Elemér.

Terták Elemér a mai friss trendek és eszközök bemutatásán keresztül a tudatos pénzhasználat szükségességére hívja fel a figyelmet. Kitér arra is,

miért fontos a készpénzzel óvatosan bánni, miért jobb a számlapénz, mik a kockázatai, veszélyei,

milyen pénzügyi innovációk vannak, amelyek segítik is a fiatalokat, de kockázatot is hordoznak.

Márkus Attila, oktatási szakértő, a Diákhitel Központ regionális képviselője szerint ”a felsőoktatásban történő továbbtanulás komoly döntés, jelentős mértékben kihat a pályaválasztó későbbi életére. Jó döntés viszont csak úgy hozható, ha minden szükséges információ rendelkezésre áll. A megfelelő pálya kiválasztása és a felvételi eljárás szabályainak ismerete mellett szükséges hangsúlyt fektetni a finanszírozás kérdésre is, vagyis, hogy mennyibe fog kerülni a diploma megszerzése, milyen költségekkel kell számolni, vagy milyen forráslehetőségek állnak rendelkezésre.

A felvételi előtt állók számára tiszta képet szeretnénk alkotni az előbb felsoroltakról, bemutatva, hogy miért fontos az anyagi vonatkozású kérdéseket is megtervezni, milyen kiadásokkal szükséges számolni, illetve milyen forráslehetőségek állhatnak rendelkezésre.

A források témakör részeként szeretnénk bemutatni a hallgatók számára 2001 óta elérhető Diákhitelt, amely célzott kiegészítő forrásként segíti a tanulmányok finanszírozását„ – foglalta össze előadásának témáját Márkus Attila.

Márkus Attila előadásában olyan kérdésekre kaphatunk választ, minthogy miért különleges csoport az egyetemistáké, hogyan érdemes anyagilag készülni az egyetemi évekre, mi a leginkább megterhelő ebben. Rávilágít, hogy mire érdemes odafigyelni és általában miből és hogyan él egy egyetemista, milyen tipikus költségei vannak és a megélhetésben hogyan tud segíteni a Diákhitel Központ.

Az webinar végén körkérdés következik Egyetem. Pénzkérdés? névvel. Résztvevői az előbb felsorolt előadók és Murai László lesznek, a hallgatók képviseletében.

A webinárium körkérdésében Murai László ismerteti majd a témában általános hallgatói elképzeléseket, képet ad arról, hogyan vélekednek a diákok erről a kérdésről és milyen fejlesztési lehetőségeket, irányokat lát – a diákok szemszögéből.

A körkérdések során arra keresik előadóikkal a választ, hogy

vannak-e pénzügyi gátjai az egyetemista létnek; mi kellhet ahhoz, hogy pénzügyileg kivitelezhető legyen az a néhány év; mennyire tudatosak ma a fiatalok pénzügyileg és használják-e és értik-e a Diákhitelezés lényegét?

Az eseményről az UniLife Facebook oldalán tájékozódhatnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére