Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába támogatják az egyházak a pedofilellenes törvényt, az ellenzék pártpolitikát kreál belőle

888.hu

2021.06.03. 09:00

Megkerestünk több Magyarországon működő egyházat, hogy megtudjuk, hogyan viszonyul az egyház és a keresztény vallás a pedofíliához és az azt elkövető bűnözőkhöz. Továbbá az új pedofiltörvényről is feltettünk kérdéseket.

 

Mutatjuk az egyházak válaszait, változtatás nélkül.

 

Magyar Katolikus Egyház:

 

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) mindenütt, különösen pedig az Egyházban elfogadhatatlannak tartja és minden lehetséges eszközzel fellép a kiskorúak bántalmazása és a sérelmükre elkövetett szexuális visszaélések ellen.

Az MKPK elkötelezett a Szentatya szándéka szerint kialakított gyermek- és ifjúságvédelmi szabályzatok és jogszabályok követésében, így már tavaly ősztől minden egyházmegyében – honlapjaikon keresztül is – elérhető a gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat.

 

Hit Gyülekezete:

 

A Szentírás a férfi és a nő házassági szövetségén kívüli szexuális kapcsolatot bűnnek ítéli. Ezen bűnök között különös súllyal jelenik meg a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális visszaélés. Ezeket a magatartásokat az isteni törvények is bűnnek tartják, az államnak pedig joga és kötelezettsége a gyermekek védelme érdekében az ilyen magatartások büntetése.

Az új pedofiltörvénnyel egyetértünk, hiszen nagyrészt az internet és a közösségi média elterjedése következtében a szexuális perverziók és a szexuális visszaélések egyre gyakrabban és egyre nagyobb gátlástalansággal jelennek meg, így indokolt, hogy az állam a korábbiaknál szigorúbban lépjen fel ezen cselekményekkel szemben. A törvényben indokolt mind a büntetések szigorítása, mind az elévülési idő szabályainak változtatása, mind pedig az ilyen bűncselekmények elkövetőinek nyilvántartása. Álláspontunk szerint ez arányos állami válasz ezekre a cselekményekre. Bízunk benne, hogy a felderítések hatékonyságának javulásával együtt ezek a törvényi változások kellő elrettentő erővel rendelkeznek, és így hatékony védelmet jelentenek a potenciális áldozatok számára.

Teljesen elfogadhatatlannak tartjuk azokat a törekvéseket, amelyek a gyermekek számára szinte egy életen keresztül feldolgozhatatlan traumát okozó magatartásokat elfogadhatóvá akarnak tenni. Meggyőződésünk szerint az államnak minden eszközzel meg kell védeni az abúzusok áldozatait, és nem támogathatja perverz vágyak kiélését, akármilyen érdekek is állnak ezen törekvések mögött.

 

Magyarországi Evangélikus Egyház:

A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) mélyen elkötelezett Krisztus ügye, az emberi méltóság és az áldozatok védelme mellett. A MEE zéró toleranciát hirdet: mélységesen elítéli és elfogadhatatlannak tartja, ha bárki visszaél a hivatásából és pozíciójából adódó bizalommal, és a rábízottak körében zaklatóan, bántóan cselekszik. Mindez különösen igaz a kiskorúak sérelmére elkövetett visszaélésekre.

 

A pedofilellenes törvénycsomag javaslata

  • a büntető törvénykönyv lényeges szigorítását,
  • a gyermekek sérelmére szexuális bűncselekményt elkövetők kereshető pedofil-nyilvántartását,
  • valamint a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal hatáskörének bővítését is tartalmazza.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt ígérte, hogy a pedofilellenes törvénycsomag elfogadása után egy rémálom lesz az elkövetők élete. Szükség is van rá, ugyanis vannak pedofilügyek határon innen és túl is, a múlt héten össze is gyűjtöttük a legismertebbeket.

Minden jóérzésű ember el tudja ismerni a héten benyújtott pedofilellenes törvény fontosságát, ennek ellenére a 444.hu felháborodott az ügyön, elkezdték védeni a pedofilok emberi jogait, ahogyan a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű Soros-szervezet is tette. Nekik sem tetszett, hogy elérhetők lesznek a pedofil bűnözők adatai.

A szigorítás megosztotta az ellenzéki pártokat, így a pedofiltörvény keddi parlamenti vitájában provokációba kezdtek. Vadai Ágnes odáig merészkedett, hogy a katolikus egyházat kezdte támadni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc megsemmisült

Gyurcsány Ferenc megsemmisült

Örömmel jelenthetem, Kedves Olvasó, hogy Gyurcsány Ferenc – amint legutóbbi Facebook-bejegyzése árulkodik róla – megsemmisült! A magyar-francia meccs sikerét fogadó zászlólobogtató nemzeti lelkesedést és összefogást látva nem mert ismételten stadionozásba fogni.

A 888 megmondja a tutit: Olaszország–Wales

A 888 megmondja a tutit: Olaszország–Wales

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Olaszország–Wales.

Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését szerezte a magyar válogatott

Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését szerezte a magyar válogatott

Elkápráztatta a futballvilágot a magyar válogatott. Az Európa-bajnokság F csoportjának budapesti, telt házas mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a világbajnoki címvédő Franciaországgal. A vendégek szerint a nagy meleg mellett a több, mint hatvanezer magyar szurkoló biztatása is hozzájárult a pontvesztésükhöz. A magyar csapat továbi sorsáról a németek elleni meccs dönt.

Szalai Ádám jól érzi magát, visszatért Telkibe

Szalai Ádám, a labdarúgó Európa-bajnokságon társrendező magyar válogatott csapatkapitánya jól érzi magát, és miután a szombati, orvosi vizsgálatok során nem találtak nála problémát, az éjszakát már Telkiben töltötte.

Magyarnak lenni

Magyarnak lenni

Minden nemzetnek kellenek közös pillanatok, amelyek megerősítik a nemzet tagjait, hogy egyazon közösség tagjai. A modernkor kollektív tudatát leginkább a sport tudja erősíteni, azon belül is a labdarúgás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére