Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétköznapi hőstett: szabadnapján mentett életet a kecskeméti katona

Horváth Tamás

2019.05.03. 12:43

Pál Tibor főtörzsőrmester gyors helyzetfelismerése és szakszerű segítségnyújtása megakadályozta a tragédiát.

A XXI. századot uraló információs zűrzavarból nehéz kiszűrni azokat az embereket, akiket – tetteik és teljesítményük alapján – valódi példaképként lehet az ifjúság, sőt az egész társadalom elé állítani.

Ha azonban nyitott szemmel járunk a világban, és felülemelkedünk az Instagram-celebek, valamint a valóságshow-szereplők végtelenül hamis és primitív dimenzióján, megpillanthatjuk a köztünk élő hétköznapi hősöket.

Azokat a valódi példaképeket, akik csendben és szerényen, de mégis óriási elhivatottsággal végzik a munkájukat nap mint nap; fáradhatatlanul tesznek azért, hogy jobb hely legyen ez a világ.

Ilyen hétköznapi hős és valódi példakép Pál Tibor főtörzsőrmester, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis katonája is, aki szabadnapján hazautazni készült szüleihez. Miközben a vonat indulására várt a peronon, arra lett figyelmes, hogy egy férfi összeesett.

Pál Tibor főtörzsőrmester Fotó: honvedelem.hu

A honvedelem.hu közlése szerint ekkor többen hívták a mentőket, Pál főtörzsőrmester pedig rögtön az idős férfi segítségére sietett, ellenőrizte az életfunkciót, majd megpróbálta stabil oldalfekvő helyzetbe helyezni. Nem sokkal később azonban a férfi pulzusát már nem lehetett kitapintani, így az altiszt megkezdte a mellkaskompressziót. Az újraélesztést telefonon a mentőszolgálat diszpécsere is segítette.

Pál Tibor az újraélesztést csak akkor hagyta abba, amikor megérkezett a helyszínre a mentőautó, ám még ezt követően is segítette a mentők munkáját, egészen addig, amíg a férfi állapotát nem sikerült stabilizálni, és kórházba nem szállították.

A kecskeméti altiszt ezt követően bement az egészségügyi intézménybe, hogy érdeklődjön a beteg állapota felől. A kezelőorvos megköszönte a gyors és szakszerű segítséget. Mint elmondta: az idős férfi annak köszönheti életét, hogy a katona azonnal megkezdte az újraélesztést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére