Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Formabontó passiótörténetet rendez Alföldi

Sümeghi Lóránt

2016.11.09. 17:58

Formabontó színpadi megoldásokkal, újrahangszerelt mai magyar slágerekkel, több mint 150 táncossal mutatja be Jézus szenvedéstörténetét a Passio XXI címû darab Alföldi Róbert rendezésében.

Formabontó színpadi megoldásokkal, újrahangszerelt mai magyar slágerekkel, több mint 150 táncossal mutatja be Jézus szenvedéstörténetét a Passio XXI című darab Alföldi Róbert rendezésében.

A rendező a darab szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte, a Passio XXI azt kutatja, hogy Jézus szenvedéstörténete mit mond a 21. század emberének, illetve ha Jézus ma élne, vajon az emberek felismernék-e, elfogadnák-e benne a megváltót.

Alföldi Róbert azt is elmondta, hogy a passió minden ember életét meghatározó kultúrantropológiai alaptörténet, amelyből az egész európai kultúra "előbújt", ezért a színmű a vallásos közönség mellett a nem hívők számára is szolgál mondanivalóval.Bár a darab a hagyományos passiójátékok szerkezetét és főbb elemeit megtartja, Alföldi Róbert rendezésében nagy hangsúlyt kapnak majd az egyéni tragédiák is.

Mindenképpen formabontóra kell hangolni a produkciót.

Rosta Mária, az előadás producere szerint egy 2007-ben Manchesterben látott különleges passió-előadás adta az ötletet,

hogy Magyarországon is készüljön egy hasonló formabontó darab."

Kiemelte, hogy a hagyományos színpaddal szemben még egy nagy pódium kap majd helyet, ezeket egy 50 méter hosszú keresztút köti majd össze. A sajtótájékoztatón arra nem tért ki Alföldi, hogy a múltban nyíltan Krisztus-gyalázó sémái helyet kapnak-e a szent történet feldolgozásában.

Mint ismert, 2010-ben Alföldi Róbert a Nemzeti Színház igazgatójaként az épület aulájában egy olyan kiállítást szervezett, ahol a bejárattal szemben szemben egy feszület volt felállítva, amely mellett Szűz Mária és a kis Jézus is feltűnt. A kiállított szimbólumokat jobbról és balról egy-egy hatalmas táblakép vette körül azzal az angol nyelvű felirattal, hogy

senki nem tudja, hogy buzi vagyok."

Művészkritikusok szerint Alföldi Róbert ezzel arra akart utalni, hogy bizony nem kizárható az a liberális feltevés, hogy Jézus Krisztus akár homoszexuális is lehetett volna. Reméljük, ilyen és ehhez hasonló témák nem fognak bekerülni a 2017. április 9-én napvilágot látó remekműbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére