Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa képviseletében magas rangú vatikáni bíboros látogat a magyarországi menekültekhez

888.hu

2022.03.07. 16:40

Michael Czerny, az Átfogó Emberi Fejlődésért felelős vatikáni dikasztérium ideiglenes prefektusa kedden felkeresi Magyarországon az Ukrajnából érkezett menekültek befogadására kialakított helyszíneket – közölte a szentszéki sajtóközpont hétfőn.

 

A vatikáni közlemény Ferenc pápa vasárnapi bejelentését pontosította. Az egyházfő azt mondta, bizalmas munkatársait Ukrajnába küldte, valójában a két bíboros most indult el.

Az egyikük, a lengyel Konrad Krajevski bíboros, a pápai alamizsnahivatal vezetője a Lengyelország és Ukrajna közötti határhoz tart, ahol menekültekkel és önkéntesekkel találkozik.

A cseh származású Michael Czerny, az Átfogó Emberi Fejlődésért felelős vatikáni dikasztérium ideiglenes prefektusa ugyanazt teszi Magyarországon, ahol az

Ukrajnából érkező menekültek »befogadóközpontjait« keresi fel”

– olvasható a szentszéki közleményben.

 

A Vatikán hangsúlyozta, hogy a pápa küldöttei az „egyház szolidaritásának kifejezését szolgálják a szenvedő ukrajnai nép felé”. Hozzátette, hogy mindkét bíboros megpróbálja folytatni útját Ukrajnába.

Ferenc pápa vasárnap azt mondta: „a két bíboros jelenléte a pápa és az egész keresztény nép jelenlétét bizonyítja: közel akarunk lenni, hogy mondhassuk, a háború őrültség, álljatok meg, legyetek szívesek, lássátok meg a kegyetlenséget”.

Ferenc pápa hangoztatta, hogy a Szentszék „készen áll mindent megtenni a béke szolgálatában”.

 

A vatikáni közlemény hozzátette, Czerny bíboros küldetése során hangsúlyozni kívánja az „ukránok szenvedése és a hosszú ideje tartó és elfeledett konfliktusok közötti szomorú párhuzamot. Aggodalmát fejezi ki az Ukrajnában élő afrikaiak és ázsiaiak iránt, akik szintén félelemben élnek és elhagyják otthonaikat, annak érdekében, hogy diszkrimináció nélkül kérhessenek menedékjogot. Aggodalmat kelt az egyre erősödő emberkereskedelem és a migránsok csempészése a szomszédos országok határain. Mivel a menekülők nagy része hívő, (a bíboros) mindenki számára az egyházi szolgálat biztosítását szorgalmazza a vallások közötti különbségek tiszteletben tartásával. (...) A humanitárius segítség és a humanitárius folyosók érdekében tett erőfeszítések ellenére nagy szükség van a koordinációra, a jó szervezésre és a megosztott stratégiára a szenvedők felkarolása és a hatékony segítségnyújtás érdekében.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére