Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ferenc pápa jezsuitái egy picit mintha eltávolodtak volna a katolikus egyháztól

Vincze Viktor Attila

2017.09.29. 17:18

George Saju jezsuita szerzetes a múlt héten Budapestre érkezett az Ars Sacra Fesztiválra, és ha már eljött, akkor egy pesti katolikus templomban ízelítõt adott abból, hogy mi az a jezsuita szabadosság, ami miatt egyre erõsebb az ellenállás a katolikus egyházon belül a jezsuita szerzetesbõl egyházfõvé avatott Ferenc pápával és liberális nézeteivel szemben.

A katolikus egyházon belül a sokak szerint túlzott önállóságban és szabadosságban működő jezsuita szerzetesrendhez tartozó Saju egy olyan szakrális táncelőadást tartott az egyik pesti katolikus templomban, ami a maga példátlanul döbbenetes mivoltában magyarázatul szolgál arra, hogy milyen egyházat és hitéletet képzel is el a dél-amerikai jezsuitából lett Ferenc pápa a katolikus hívők közössége számára.

George Saju a budapesti Jézus Szíve Jezsuita Templomban tartott misén a szentbeszéd alatt úgymond indiai stílusú dicsőítő táncot mutatott be indiai buggyos nadrágban és meztelen felsőtesttel.

A templomi szertartás közben félmeztelenül és kifestve, indiai zenére örömtáncot járó jezsuita szerzetes úgymond azt volt hivatott bemutatni a magyar katolikus hívők közössége számára, hogy a Jézus Társasága (a jezsuiták szerzetesrendje) milyen tágan is képes értelmezni a katolikus hitet.

A katolikus tanítás tág értelmezése azonban kezd egyre több ember számára ijesztő és terhes lenni az egyházban. Nemcsak a migránsokkal vagy éppen a klímaváltozással kapcsolatos liberális nézetei miatt, hanem számos, alapvetően a katolikus hagyományokkal szembemenő iránymutatása következtében is folyamatosan nő a Ferenc pápával és a nézeteivel szembeni ellenállás mind a hívők, mind pedig a klérus körében. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére