Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez az, amit megkaphatsz az idei Szigeten

Nagy Gábor

2017.07.27. 15:28

Felsorolni is nehéz, mennyi világsztár lép majd fel az idei Sziget Fesztiválon. Figyelem: a cikk brutálszubjektív összeállítást tartalmaz, Korda Gyuri és Klárika most kivételesen kimarad.

Idén 25 éves a legnagyobb magyar zenei fesztivál, a Sziget. A szervezők kitettek magukért, és egy egy hétig tartó sztárlavinát kreáltak augusztus közepére. 2017-ben a legnagyobb durranás egyértelműen P!NK lesz, de ismét fellép a Macklemore & Ryan Lewis és a Kasabian.

De itt lesz még a The Chainsmokers, a Major Lazer, Wiz Khalifa, a Dimitri Vegas & Like Mike, Birdy, a Rudimental, Rita Ora, a Clean Bandit, George Ezra, Steve Aoki, a Mando Diao, Dj Shadow, Alex Clare, Paul van Dyk, Andy C, a Bakermat és még sokan mások.

Nézzük a nagyágyúkat: tavaly Rihanna nagyot dobhatott volna, de nem tette. Inkább lenyelte a sztárgázsit és elénk dobott valami emészthetetlent. P!NK azonban elég régóta ott van a porondon, a hangja is egyedi, szóval garantált egy jó kis koncert augusztus 9-én.

A fellépők általában legújabb számaikat, albumaikat szokták eljátszani a fesztiválokon, de azért megszólalnak a régebbi, ismertebb dalok is. Egyik kedvencem abból az időből való, amikor P!NK berobbant a popszakmába. Kicsit régi muzsika, kicsit lassú, de zseniális:

Macklemore & Ryan Lewis sokkal frissebb együttes a zeneiparban, számaikat rengeteget szokták játszani a rádiók – de talán nem véletlenül. Az amúgy is népes popszakmában valami újat tudtak felmutatni. A recept szerintem a következő: Rap + Fülbemászó Refrén + B888szatós basszus – éppúgy, mint a Thrift Shopban:

Augusztus 11-én jön az örök kedvenc, a Kasabian, akikről mindenkinek a Fire című szám jut az eszébe. Persze túlzás lenne egyszámos előadónak tartani az idén 20 éves brit zenekart, de talán annyiban hasonlítanak mondjuk az ausztrál Jet bandához, hogy a múltból élnek. Igaz, ettől még lehet valami jó.

Aztán itt van a mai zeneélet egyik közkedvelt előadója, a The Chainsmokers. Az amerikai DJ/producer duó 2014-ben vált ismertté a #Selfie című dalával. A Szigeten augusztus 13-án lépnek fel.

Budapestre jön Major Lazer feat AKÁRKI is. Nekem az amerikai formációról az szokott az eszembe jutni, hogy szinte már mindenkivel csináltak számot, csak Győzikével nem. Lehet, ezt a történelmi pillanatot épp a Szigeten kapjuk meg augusztus 14-én.

Itt egy igazán érzelmes szám a szépséges Ellie Gouldinggal:

Szerintem az egyik legnagyobb meglepetés a Dimitri Vegas & Like Mike lehet a Sziget utolsó napján. A belga DJ-páros – akik ráadásul testvérek is – nekem nagyon belopták magukat a szívembe ezzel a számmal:

Aztán feltűnik egy érdekes név is a fellépők listán: ez pedig Birdy. Az angol származású énekes, Jasmine Van den Bogaerde 2008-ban robbant be a köztudatba, leginkább a lassú, érzelmes számaival. Várhatóan a "könnyezős, lassúzós" irány lesz a mérvadó augusztus 15-én is, szóval zsebkendőket elő!

A "Mr. Drum and Bass" Rudimental is a szigetországból érkezik augusztus 11-én a Szigetre. Annak idején hatalmasat durrantottak az új műfajjal, John Newmannal közösen topslágeres számokat "gyártottak", amiből most is biztosan "felcsendül" egy-két muzsika.

Most itt van egy frissebb szám Ed Sheerannel:

Aztán képviselteti magát az indie-pop műfaj is, hiszen augusztus 11-én jön a Szigetre a Mando Diao. Nekem az első szám, ami beugrott róluk, az a Dance with Somebody című dal.

Ha szakállversenyt hirdetnének a Szigeten, akkor nagy valószínűséggel dobogón végezne Alex Clare. A brit énekes igen aktív, viszonylag sűrűn jönnek ki az új számai, de szerintem 2011-ben hozta a legnagyobbat: ez a Too Close. Augusztus 10-én lehet, hogy élőben is játszani fogják!

Az amúgy sem gyenge DJ-vonalat Andy C erősíti még tovább. A brit DJ is régóta ott van a pult mögött, augusztus 10-én a Szigeten is találkozhattok vele. Itt egy 2014-es száma, amit igencsak "megfertőzött" a Drum and Bass:

Szubjektív tracklistánk zárásaként nem maradhat ki a sorból Bakermat sem. A holland lemezlovas számait gyakorlatilag az elmúlt hét évben folyamatosan játsszák a rádiók, mint például a már említett Alex Clare-rel készített közös számukat, a Livinget. Augusztus 14-én tuti szólni fog ez is.

A Sziget Fesztivál oldalát itt találhatjátok, a programokat részletesen pedig itt tudjátok megkeresni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére