Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyetemfoglalás után sztrájk az SZFE-balhé következő állomása

888.hu

2020.09.10. 16:05

Miután az SZFE-hallgatói nem értek célt a campus elfoglalásával, most az egyetem dolgozói döntöttek úgy, hogy sztrájkkal akarják rákényszeríteni akaratukat a fenntartóra.

Sztrájkköveteléseket nyújtottak be a kormányhoz a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozói szeptember 9-én – közölték az SZFE hallgatói az egyetemük blokádjának tizedik napján tartott sajtótájékoztatójukon.

Hogy miért a hallgatók jelentik be a dolgozók sztrájkját, nehezen érthető lenne, ha nem tették volna hozzá mindjárt, hogy szerintük „az SZFE új fenntartója által az egyetem közösségére erőltetett alapító okirat és szervezeti és működési szabályzat (szmsz) a munkavállalók érdekeit is sérti (...) olyan mértékben csorbítják az egyetem autonómiáját, hogy ez előbb vezetőségünk és szenátusunk lemondását eredményezte, majd hallgatóink tiltakozásul elfoglalták az egyetemet”.

Az egyetem hallgatói ezzel egyértelművé tették, hogy nem párbeszédet akarnak folytatni, hanem minden eszközzel meg fogják akadályozni saját oktatásukat, csak mert a fenntartó alapítvány személyi összetétele nem tetszik nekik. Hiszen min ez idáig Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnök egyetlen intézkedést sem hozott az egyetem életében.

Akkor most még mindig az oktatás szabadságáról van szó, vagy ez már régen egy célzott politikai akció?!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére