Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyelõre nem dõlt el Havas Jon sorsa

Horváth József György

2016.04.25. 15:38

Kevés sorozat van, ami miatt hajlandó vagyok hajnali 3-ra állítani a vekkert. A Trónok harca viszont éppen ilyen. Vigyázat, spoiler veszély! Ha még nem láttátok az új részt, ne kattintsatok!

Annak ellenére szippantott be ismét egy pillanat alatt Westeros világa, hogy az új évad első része nem bővelkedett WTF pillanatokban. Nem is ez volt a cél. Sokkal inkább egyfajta “emlékezet frissítő” kezdést kaptunk. A 47 perces játékidő alatt gyakorlatilag ellátogattunk minden lényeges helyszínre és újra képbe kerültünk a fontosabb karaktereket illetően. A rajongókat leginkább foglalkoztató kérdést a nyitány ugyan nem zárta le, de így sem lehet okunk panaszra.

Természetesen Fekete Várban kezdünk, Ser Davos és néhány, Jonhoz hű varjú védelmezi az egyelőre nagyon is halott parancsnok testét. A rajongók biztosan fellélegeztek, hogy előkerült Szellem is. Sokan aggódtak, hogy őt is lemészárolták gazdájával együtt. Most kiderült, hogy a rémfarkast bezárták, ezért nem tudott segíteni Jonnak a támadás alatt.

Deresben eközben Ramsay egy pillanatra megvillantja emberi oldalát: őszinte fájdalommal búcsúzik a kegyetlen játékokban is örömét lelő szeretőjétől, Myrandától. Persze még mielőtt megsajnálnánk, gyorsan emlékeztet ki is ő valójában. Myranda teteme kutyakajaként végzi parancsára.

Sansa és Theon eközben veszélyesen közel kerülnek ahhoz, hogy Myrandához hasonlóan, kutyakajaként végezzék. Szerencsére épp időben talál rájuk Brienne, aki végre elfoglalhatja az őt megillető helyet Sansa oldalán. Nála hűségesebb lovagot keresve sem találhat magának a Stark lány.

Királyvárban Cersei boldogan értesül arról, hogy Jaime visszatért Dorne-ból. Öröme persze csak addig tart, míg meg nem látja Myrcella holttestét. Az újabb közös gyermek elvesztése ismét közel hozza egymáshoz az elhidegült testvéreket, azt hiszem butaság lenne leírni a Lannister-ház erejét.

Az évadnyitó felénél érkezünk el az első WTF pillanathoz: Dorne-ban a bosszúszomjas Ellaria lányaival merényletet követ el a békepárti Doran herceg és fia, Trystane ellen. Ezzel a Viperák átveszik a hatalmat Dorne felett. Az biztos, hogy a békés időknek búcsút inthetnek Dorne lakói is.

Meereenben Tyrion és Varys elvegyül a pórnép között. A beszélgetésükből kiderül, hogy a felszabadított rabszolgák csalódottak, hogy Dany nem tért még vissza. No persze ők nem tudhatják, hogy a Sárkányok Anyja egy dothraki horda fogságába esett. Jorah és Daario, a két szerelmes férfi ugyan szorosan a nyomukban jár, de kevesek lesznek ahhoz, hogy kiszabadítsák szorult helyzetéből a Targaryen lányt.

Az utolsó jelenetben visszatérünk a Fekete Várba. Az önmagában kételkedő Melisandre (a kötelező csöcskontent után) megmutatja nekünk az igazi külsejét. Aki eddig nem hitt a Vörös Papnő erejében, most biztosan változtat a véleményén...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére