Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy kínai csatorna cenzúrázta a szivárványszínû zászlót az Euróvízión, ezért eltiltották

Tóth Dalma

2018.05.11. 18:30

Egy kínai tévé cenzúrázta az idei Eurovíziós Dalfesztivált, ezért az Európai Mûsorszórok Egyesülete megvonta a csatorna akkreditációját, így a szombati döntõrõl sem közvetíthetnek majd.

A Mango TV-nek nem tetszett a szivárványszínű zászló, ezért kitakarták, az ír és az albán indulót pedig nem közvetítették. Az ír induló dala két férfi szerelméről szólt, előadás közben pedig két férfi táncos illusztrálta a dal lényegét, ami nem ment át a csatorna szűrőjén.

Az albán versenyzőt azért nem mutatták, mert a teste tele van tetoválásokkal.

Ez volt az ír induló száma:

A kínaiak persze szomorúak, és kiakadtak a cenzúrán. A helyi Facebookon, a Weibón adtak hangot nemtetszésüknek és osztották meg a kitakart jeleneteket. Pedig múlt hónapban a Weibo közölte, hogy letiltja a homoszexuális tartalmakat. Az újonnan bemutatott irányvonal szerint három hónapon át a képregényekben, játékokban, szövegekben és videókban nagyon alaposan szűrni fogják a pornográf, erőszakos és homoszexuális tartalmakat.  A „tisztogatás” azt szolgálja, hogy „egy derűs és harmonikus közösségi teret” hozzanak létre – közölték.

Az Európai Műsorszórók Egyesülete azért mondott fel a Mango TV-nek, mert a kínai csatorna cselekedete ellenkezik a szervezet alapelveivel, a befogadással és a sokszínűséggel, amit a Euróvízión a zenén keresztül ünnepelnek.

Kína hadilábon áll az LMBTQ-közösséggel. A homoszexualitás csak 1997 óta nem számít bűncselekménynek és 2001 óta nem sorolják a mentális betegségek közé. A Pew amerikai  közvélemény-kutató intézet egy tanulmánya szerint 2013-ban a kínaiaknak csupán 21 százaléka vélte úgy, hogy a társadalom elfogadja a homoszexualitást.

A Eurovízió döntőjére szombat este kerül sor, Magyarországot az AWS képviseli.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére