Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy film, ami már most a liberálisok agyára ment

Horváth József György

2017.08.07. 21:58

Még csak az elõzetese jött ki, de Amerikában már felrobbant a Twitter libsibb fertálya.

A napokban jött ki a Bosszúvágy-remake első előzetese. A filmet Eli Roth rendezte, a főszerepben pedig Bruce Willis lesz látható. Az eredeti, 1974-es filmben Charles Bronson remekelt, így a Bosszúvágy négy folytatást is megért.

Annak idején, a Paul Kersey-t alakító Bronson egy New York-i építészt alakított, akinek egy betörés alkalmával megölik a feleségét. A főhős ezért bosszúvágyból éjszakánként egyszemélyes igazságosztóként járja a sötét utcákat, és random módon halállal bünteti mindazokat, akik egy kicsit is rosszban sántikálnak.

A Willis-féle feldolgozás természetesen – Eli Roth-ból (Motel 1-2) kiindulva – sokkal akciódúsabb és véresebb lesz. A Bruce Willis által alakított Paul Kersey ezúttal sebész lesz, és a helyszín Chicagóba kerül át.

A film első trailere – ami amúgy egy teljesen hétköznapi bosszúfilmet vetít előre – hatalmas sivalkodásvihart váltott ki a Twitteren. A társadalmi igazságosság élharcosaiként tetszelgő amerikai balliberális blogok és filmes portálok egyből azzal estek neki a filmnek, hogy rasszista, alt-right és, hogy fasiszta. (Pedig a Willis-féle Kersey nem ballonkabátban szórja a golyókat, hanem a Black Lives Matter mozgalom és tüntetések védjegyévé vált kapucnis pulóverben.)

Eli Roth rendezőről amúgy érdemes tudni, hogy a PC nagy ellenfele, és ez nyilvánult meg legutóbbi kannibálos akció-horrorjában, a Green Infernóban is.

A liberális véleményformálók odáig jutottak, hogy az eredeti, ötrészes filmantológiát is eredendően rasszistának nevezték. Többen azon a véleményen voltak, hogy egy ilyen film elkészítése 2017-ben veszélyes a fennálló politikai helyzet miatt (WTF). Sokak szerint pedig eleve rasszista dolog, hogy Chicagóba – ahol amúgy a legtöbb erőszakos bűncselekmény történik az amerikai nagyvárosok közül – került át a történet helyszíne.

Érdekes módon Obama ideje alatt nem aggódtak annyira a liberálisok a Tarantino-féle  Django elszabadul miatt. Az is egy remek bosszúfilm, mégpedig fekete bőrű főszereplővel, ami az afro-amerikai szubkultúra minden fájdalmán kívánt elégtételt venni a filmművészet keretei között. Ezért érthetetlen a teperése a sok Trump-ellenes hisztérikának. A Django is király volt, a Bosszúvágy-remake is király lesz. Novembertől a mozikban!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére