Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ebbe beleharapsz

GFG

2019.07.14. 12:08

Először is köszönettel tartozom Pörge Béla kollégának, hogy megengedte, írhatok a méltán becsült „Sörenciklopédia” rovatába. Ha az ember kér, azt azért mégiscsak illik megindokolni. Az a helyzet, el vagyok ragadtatva. Mivel ez nem igazán jellemző rám, nézzük, hogy mitől is.

Kezdjük azzal, hogy nem vagyok sörszakértő, sőt, nagy sörfogyasztó sem. Korábban a búzasörre esküdtem volna, aztán valahogy a hazai kisüzemi sörfőzdék elterjedésével a felsőerjesztésű söröknél kötöttem ki, és azt hittem ott is ragadok. S akkor történt valami.

 

Megszomjaztam.

 

Tikkadó hőség. A víz nem segít. Biztos sokan jártak már úgy, hogy úgy érezték, semmi sem tudja oltani a szomjukat. Ilyenkor esetleg arra gondolsz, majd egy sör. Én is erre gondoltam.

Kiülős hely a Frankelen, de csak egyfajta csapolt sör kapható. Mindegy, vállaljuk be.

„Yeast Side, Westside. Pale lager, szüretlen pils”. – Halvány lila.

Mármint fogalmam sincs, és akkor kezdődjön el a cikk.

 

Beleharaptam.

Merthogy ezt nem iszod, hanem harapod. A kovász íze és illata kitölti a poharat és a szádat. Átható kovász. Ízlelgetem a szavakat. Merthogy ebben sűrűsödik össze a hab és az élmény. Néhány korty és már nem vagyok szomjas. És éhes sem. Kovászos kenyér, kovászos uborka. De se nem kenyér, se nem uborka, hanem sör. Egy pils, amin nem látsz át, merthogy szűretlen. És egy olyan lager, amiből biztosan nem iszol meg egy rekesszel, mert a visszafogott alkoholtartalma dacára már egy korsótól biztosan megered a nyelved. Kezdő politikai tanácsadók tehát csak mértékkel fogyasszák!

Én ugyan ihatnék többet is, de ez nem arra való. Itt az íz, a teltség, a kovász, a keserű komló mindent visz. Pedig nem szabadna ilyennek lennie. Ez csak egy pils.

 

Mi az istennyila ez?

 

Jászapáti söre. Nevével ellentétben, tehát nem nyugatról, hanem keletről jön. Egy újabb remek magyar kisüzem elképesztő söre.

 

Hajrá, magyar vidék!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így tisztelegtek honfitársaink a 301-es parcellánál

Így tisztelegtek honfitársaink a 301-es parcellánál

Szerdán 1956 hőseire emlékeztek koszorúkkal, virágokkal, gyertyagyújtással és főhajtással a Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájánál. A megemlékezők között voltak az '56-os hősök leszármazottjai is.

Fáklyás felvonulással és koszorúzással emlékeztek a forradalomra Újbudán

Budapest XI. kerületében is az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére emlékeztek a hagyománnyá vált fáklyás felvonuláson.

Forradalmi mobilapplikáció készült, felér egy időutazással

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek helyszíneit járhatjuk be a közelmúltban elkészült mobilalkalmazás segítségével.

Világszerte megemlékeznek a magyarok 1956 eseményeiről

Világszerte megemlékeznek a magyarok 1956 eseményeiről

A világ minden pontján megemlékeznek a magyar közösségek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. A korábbi évekhez hasonlóan, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által működtetett Kőrösi Csoma Sándor Program és Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai idén is aktívan részt vesznek a megemlékezések szervezésében, lebonyolításában szerte a világon. Több helyszínen már az elmúlt napokban megkezdődtek az ünnepségek.

„1956 az internacionalista baloldal diktatúrája elleni lázadás volt”

1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen – közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

’56

’56

Október 23-án minden évben kezembe veszek egy naplót, fekete borítójú, sárgás lapokkal teli, ceruzával írt aprócska zsebnaptár. Amennyire kicsi, annyira nagy a jelentősége a családom és az én életemben. A kézzel írt betűk a dédapám szavai. Romantikus alkat volt, papírra vetette élete legnehezebb hónapjait, amikor 1956-ban a kommunisták miatt el kellett hagynia a hazáját.

39 holttestet találtak egy kamionban Angliában

39 holttestet találtak egy kamionban Angliában

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében – közölte szerdán a helyi rendőrség.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére