Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csupán 100 millió ember haláláért felelõs ideológust ünnepel a baloldal

Sümeghi Lóránt

2018.05.05. 20:58

Mintegy 100 millió ember haláláért tehetõ felelõssé az az ideológia, amelyet Karl Marx fogalmazott meg - mondta Eötvös Péter, a Kommunizmus Bûnei Alapítvány kuratóriumának elnöke szombaton az MTI-nek.

Az elnök azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a németországi Trierben a filozófus születésének 200. évfordulójára szervezett rendezvénysorozat megnyitóján azt mondta, Karl Marx nem felelős azokért a rémtettekért, amelyeket elkövettek mindazok, akik örökösének és követőinek vallották magukat.

Eötvös Péter hangsúlyozta, az általa képviselt szervezet elutasítja, hogy az Európai Unió legmagasabb rangú tisztviselője így nyilatkozzon Karl Marxról a magyar emberek nevében is. 

 

Tulajdonképpen egy tömeggyilkosságra felbujtó emberről van szó, így Jean-Claude Juncker szavai nem illenek az Európai Unióhoz, és főként az Európai Néppárt programjához"

– tette hozzá az elnök, kiemelve: ilyesmi nem fordulhat elő a mai Európában.

Felvetette azt is, nem kötelessége az Európai Bizottság elnökének ebben a témában megnyilvánulnia, így még érthetetlenebb, hogy Juncker miért tette mégis. Ebben a témában inkább a tudomány képviselőinek, s nem a politikusoknak kellene vitatkozniuk, hiszen Marx megítélése az Európai Unióban is eltérő – fogalmazott Eötvös Péter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére