Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapestet isteníti a BBC

Nagy Gábor

2016.09.05. 09:28

Európa egyik legmegfizethetõbb városának tartják a fõvárost.

Buda és Pest nemcsak Magyarország fővárosának a nevét adja, hanem a két városrész két különböző karaktert is hordoz magában – indítja a cikkét az az angol közszolgálati csatorna, a BBC egy blogra hivatkozva.

Pest iszonyat pörgős, ahogy szinte minden dolog ott történik. Rengeteg bár, étterem, találkozási pont van, de nagyon sok vállalatnak az irodája is itt van a folyóparton"

– fogalmazott Wiktoria Skiba, a blog egyik szerzője.

Buda sokkal nyugodtabb hely, körülveszik a gyönyörű hegyek. Rengeteg zöldterületet találhatsz itt, és a levegő is sokkal frissebb, mint a pesti oldalon."

– tette hozzá Skiba.

Budapestet és lakosait úgy jellemzik a szerzők, hogy a fővárosiak nagyon büszkék a városra, annak történelmére és rendkívül barátságosak a külföldiekkel.

A blog szerint Budapest tele van lehetőségekkel minden generáció számára. A fiatalok bulizhatnak, a szerelmes párok romantikázhatnak, de rengeteg kulturális kikapcsolódási hely is van a fővárosban. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor alig 100 kilométerre Budapesttől ott van a Balaton, de a főváros vonzáskörzetében is rengeteg látnivaló akad.

Ami pedig az árakat illeti:

Az ételek, az italok és a szálláslehetőségek nagyon megfizethetők, ugyanakkor bevásárlásra inkább más európai városokat ajánl a BBC.

(BBC)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére