Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bárcsak ilyenek lennének a nagyüzemi söreink!

Pörge Béla

2019.07.28. 12:30

A Budapest Sör rövid bemutatásával folytatódik a 888 sörenciklopédiája.

A Budapest Sör már a megjelenése óta érdekelt, de egészen idáig nem kóstoltam meg. Egy nagyobb áruházban botlottam bele 400 forintért egy dobozos kiszerelésűbe, adtam neki egy esélyt. Van már egyébként gyümölcsös Budapest Sör, sőt IPA is, de természetesen a lagert kóstoltam meg.

A dizájn alapján egy teljesen sima világos sört vártam, egyedül a „prémium kisüzemi sör” felirat volt rajta érdekes, no meg az ára – boltban 400 forintért már nemcsak iható, hanem minimum szívesen fogyasztható sört vár az ember.

Sem a dobozon, sem a korsóban nincs semmi extra, de semmi rossz sem

A kitöltés után a hab tűnt fel, meglehetősen masszív habbal rendelkezik ez a sör. Illata nem volt, de nem is várható különösebb illat egy ilyen típusú sörnél. A szín hozta, amit vártam, egészen biztató, már-már aranybarna sör került a korsómba.

Elsőre kicsit fémes mellékízt éreztem, ami meglepett, minőségibb sört vártam. Viszont ahogy haladtam vele, ez elmúlt, így már teljesen korrekt lager volt, jól csúszott, jólesett. Inkább a maláta dominált benne, nem a komló, de ezeken kívül sokat nem tudok elmondani róla, tényleg egy sima, jobbfajta világos sör a Budapest Lager.

Alkoholtartalma 4,8 százalék, nem tartalmaz semmi sörbe nem való dolgot, így a minősége számomra megfelelő volt.

Fogyasztása után főleg az a gondolat fogant meg a fejemben, hogy ennek kellene az alapnak lennie, ilyennek kéne lennie a 250 forint körüli lagereknek Magyarországon, akkor igazi Kánaán lenne az itthoni sörkínálat. Félreértés ne essék, tényleg nem rossz ez a sör, de nem egy prémium termék, hanem egy alap ivósör. Annak jó, azonban semmi extra, semmi különleges nem mondható el róla, ami persze nem is baj, ha eleve a helyén kezeljük.

Kisüzemi sörnek nem nagy szám, a magyar nagyüzemieket simán lekörözi – ezt tudja a Budapest Lager.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére