Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Y generáció mindennapjairól és problémáiról írt kislemezt egy magyar zenekar

Horváth József György

2018.02.14. 11:26

A Twentees Y-sztorik címû új kislemezén saját és kortársaik mindennapi ügyeit foglalta dalokba, általános Y generációs érzéseket, a folytonos megfelelési kényszertõl kezdve egészen az internetfüggõségig. Az EP-bemutató március 1-jén a Kuplungban lesz.

A Twentees konceptlemeze három Y generációs témát jár körbe. A Jelen, múlt, jövő c. szám az internetfüggőséget, a 101% a magasra tűzött célok és a kedvtelenség közötti ingadozást fogalmazza meg, míg az Y egy átfogó ars poeticaként beszél általános, a generációra jellemző érzésekről.

Az Y-hoz klipet is forgattak, ami tulajdonképpen egy Instagram-sztoriba ágyazott történet, ezzel is reflektálva arra, ahogy minden pillanatunkat online is közzéteszünk.

Valamiért mindig irtóztam a konceptlemez fogalomtól, de most volt bennünk annyi inger egy témához kötődően, hogy úgy voltunk vele; legyen egyértelmű, deklarált kapocs a dalok között, főleg, ha egy EP-re kerülnek"

– mondta az EP-lemezről Balázs Konrád, a zenekar frontembere.

A szövegírás számomra mindig nehéz ügy, mert hallgatóként inkább a zene beszél hozzám, és én is zenei nyelven szeretek beszélni. Most is küzdelmes volt a folyamat, de mivel magamra mintáztam a dalokat, sikerült őszintén beszélnem az elejétől a végéig, kevés fiktív elemhez kellett hozzányúlni”

– mesélte a frontember.

Az Y-sztorik producere Ligeti Gyuri volt, a lemezt pedig a szegedi Miracle Soundban vették fel Szabó Szebesztiánnal, aki a masterért is felelt. Az Y-sztorikat a Kuplungban mutatják be március 1-jén, a szintén gitárpopban utazó Koalabell társaságában. Az eseményről többet ITT tudhatsz meg.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére