Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Örök tél Európa legjobb tévéfilmje lett

Forisek Ádám

2018.10.20. 08:30

A hírt Köbli Norbert, a film forgatókönyvírója jelentette be Facebook oldalán.

Az Örök tél / Eternal Winter pár perccel ezelőtt nyert Berlinben - és így hivatalosan is az év Legjobb Európai Tévéfilmje lett. Bizony, ZDF-es, BBC-s, RAI-s filmek között a legjobb."

– olvasható Köbli Norbert tegnap éjszakai Facebook-posztjában.

Az Örök tél egy Gulág-Gupvi-táborba hurcolt fiatal magyar anya történetét meséli el, akit elszakítottak családjától. Az elmúlt 28 évben ez volt az első nagyjátékfilm, amely feldolgozta a Gulág-táborok történetét, így hiánypótló alkotásról van szó.

Szász Attila rendező nagyon büszke a filmre, az alkotótársakra, és különösen a színészekre, mert szerinte az egy külön filmet megérne, amekkora odaadással és elkötelezettséggel játszottak. A rendező hangsúlyozta: a forgatás során nehéz volt minden nap szembesülni azzal, hogy ezek a táborok milyenek lehettek a valóságban, és egy idő után rádöbbentek arra, hogy ezt képtelenség bemutatni. Így inkább igyekeztek egy ízelítőt adni abból a pokolból, amelyen a táborokat megjárt nők és férfiak keresztülmentek. A filmről írt kritikánkat ITT olvashatjátok.

Gera Marina: nem egy ütés fáj igazán, inkább az, ha nem láthatjuk a szeretteinket

Interjú az Örök tél főszereplőjével, Gera Marinával a filmről, a két centivel a föld fölött való lebegésről, arról, hogy hol volt eddig, Csányi Sándorról, Rajmundról, a szenvedésről és a gyermekvállalásról. Kedden az Örök tél című film premier előtti vetítésén jártunk. A filmről készült kritikánkat és a forgatókönyvíróval készült rövid interjúnkat ide kattintva tudod elolvasni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére