Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ébredõ Erõ hamar rekordot döntött

888.hu

2015.12.27. 19:53

12 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros bevételt a Star Wars új része.

Ez a bevétel nagyjából 288 milliárd forintnak felel meg. A hírt egyébként a Walt Disney Co. filmstúdió jelentette be.

Az eddigi csúcstartó, a Jurassic World volt, amely a Universal filmstúdió produkciója, 13 nap alatt hozott egymilliárd dollárt meghaladó bevételt, ráadásul a világ második legnagyobb piacán, a kínain elért eredménnyel együtt. Az új Star Wars-t Kínában csak január 9-én kezdik forgalmazni.

A Walt Disney közleménye szerint a csillagháborús széria legújabb, hetedik epizódja megdöntötte a karácsonyi és második hétvégi bevételi rekordot is.

A milliárdos bevétel fele-fele arányban keletkezett Észak-Amerikában és a világ többi részén.

A csillagháborús széria legújabb, hetedik epizódja az Egyesült Államokban és Kanadában 49,3 millió dollárral megdöntötte a karácsony napi és 150 millió dollárral a második hétvégi, 286,8 millió dollárral pedig a globális második hétvégi bevételi rekordot is. Egy további rekordként 10 nap alatt elérte a 100 millió dolláros bevételt az IMAX-mozikban.

A december 17-i premierje óta az összes létező filmtörténeti csúcsot megdöntő csillagháborús filmet a hét végén kezdték el játszani a görög és az indiai mozikban is, így Kína kivételével már az egész világon látható.

A Star Wars: Az ébredő Erő jó úton van ahhoz, hogy a filmtörténet legjövedelmezőbb alkotása legyen, legyőzve James Cameron két szuperprodukcióját, a 2,79 milliárd dollárt termelő Avatart és a 2,19 milliárd dollár bevételt produkáló Titanicot.

Forgalmazásának második hetében Az ébredő Erőre 153,5 millió dollár értékben váltottak jegyet az amerikai és kanadai mozikban.

A film egyébként rekordot döntött abban is, hogy egy nap alatt az eddigi legtöbb pénzt hozta.

Az ébredő Erőről írtunk itt és itt is.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére