Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Al Pacino: "humanista vagyok, talán az utolsó humanista"

Nagy Gábor

2018.04.25. 21:55

Ma ünnepli születésnapját minden idõk egyik legnagyobb humanistája, Al Pacino. Az Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas színész két felejthetetlen monológjával emlékezünk eme becses napra.

A csúcson vagyok. Eljött az én időm, a mi időnk"

– zárja fantasztikus monológját Al Pacino (alias John Milton) az Ördög ügyvédje című filmben.

De Pacino nem csak a sátán szerepében zseniális. Tony D'Amatóként rá kellett döbbennie a Minden héten háború című filmben, hogy mindegy, ki az ember, mindegy, miből él, mindig lesz valaki, aki fiatalabb, gyorsabb és erősebb.

"Az ember, ahogy öregszik, úgy veszít el dolgokat. Ez az élet rendje. De erre csak akkor jövünk rá, amikor megtapasztaljuk. Ezért mondom, hogy az élet is csak lépésekből áll. Akár a futball. És ha belegondoltok: mindkét játszmában nagyon csekély a hibalehetőség, hiszen, ha egy kicsit nagyobbat lépsz vagy kisebbet, már máshova lépsz. Ha egy picit lassúbb vagy, gyorsabb vagy, már nem kapod el a labdát, szóval minden téren a legfontosabb az időzítés. [...] Azt akarom, hogy nemcsak a pályán, hanem az élet bármely területén erre az időzítésre törekedjetek. Fogjátok meg és ne eresszétek el a pillanatot! Mert, ha egyszer majd el kell számolnotok velük, akkor tudjátok majd meg, hogy győztesek voltatok vagy pedig vesztesek. Hogy éltetek vagy haltatok."

Isten éltessen, Al Pacino!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére