Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A vallásos emberek tovább élnek, mint az ateisták

888.hu

2018.06.29. 09:03

Az Ohiói Egyetemen végzett kutatás szerint ennek többek között az lehet az oka, hogy a vallásos embereknek pezsgõbb a szociális élete, többet önkénteskednek és kevesebbet isznak.

Meglepő összefüggést találtak kutatók az élethossz és a vallásos hit között. Úgy tűnik, a templomba járók 4 évvel tovább élnek, mint az ateisták, legalábbis egy ezerfős amerikai kutatás szerint.

A kutatás mintája ugyan elég kicsi, ám az Ohiói Egyetem tudósai szerint a számok egyértelműen jelzik a tendenciát.

Dr. Baldwin Way pszichológiaprofesszor megjegyzi, hogy a kapcsolat erőssége függ attól, hogy pontosan milyen vallási közösségről van szó – írja a kibic.hu.

Korábban számos más tanulmány is bizonyította, hogy azok az emberek hosszabb életre számíthatnak, akik pezsgőbb szociális életet élnek és önkéntes munkát vállalnak.

A kutatók ezek után feltették a kérdést, hogy a vallásos emberek is csupán az önkéntes munka és a szociális élet miatt élnek-e tovább. Az eredmények szerint ez csak részben igaz, mivel ez a faktor csak egy évvel növeli meg átlagosan az élethosszt. Dr. Way szerint további magyarázatul szolgálhatnak a vallások szabályai és normái, amelyek tiltják az alkohol- és drogfogyasztást, illetve azt, hogy valakinek több szexuális partnere legyen.

A vallások ezen kívül számos stresszcsökkentő gyakorlatot – ima, meditáció, hálaadás – kínálnak a híveik számára, amelyek szintén javítják az egészséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére