Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A legfontosabb kérdés Jézus Krisztusról | Videó

888.hu

2021.12.23. 14:50

Őrült, hazug vagy Isten? – teszi fel a kérdést az Axióma karácsonyi videójában. A konzervatív fiatalokból álló médium ezúttal a Jézus Krisztus személyét övező, legnépszerűbb nézeteket mutatja be, mindezt precíz animációval és C. S. Lewis érvelésén keresztül.

A videó elején felvetik a kérdést, hogy mégis miért tartja az emberek többsége bölcs, erkölcsös tanítónak Jézust, ha közben az istenségéről szóló kijelentéseit nem hiszik el neki? Márpedig, ha Jézus hazudott az istenségéről, akkor hazugként miért lenne követendő, morális példakép?

A gondolatmenet felépítésében C. S. Lewis, híres irodalomprofesszor és keresztény apologéta trilemmájára támaszkodnak, amelyet az író a „Keresztény vagyok” c. könyvében fogalmazott meg. Ez kimondja, hogy ha Jézus nem volt sem őrült, sem pedig hazug, akkor egyetlen lehetőség maradt: hogy valóban az volt, akinek mondta magát: Isten Fia. Ezt a felismerést a Narnia szerzője, C. S. Lewis személyesen is átélte, ugyanis ateistaként kezdte pályafutását, és csak később tért keresztény hitre, G. K. Chesterton és J. R. R. Tolkien hatására.

Fontos kérdés, hogy a karácsonyra pusztán kulturális ünnepként tekintünk, vagy pedig arról emlékezünk meg, hogy az Isten emberré lett. Így ebben az időszakban nekünk is azt a kérdést kell feltennünk magunknak, amit Jézus is megkérdezett a tanítványaitól:

Mi kinek tartjuk őt?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nukleáris provokáció előkészítésével vádolta meg Kijevet az orosz katonai szóvivő

Kijev nagy horderejű provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműben augusztus 19-én, António Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatása idején, amellyel kapcsolatban Moszkvát fogják megvádolni az erőműben bekövetkezett katasztrófa előidézésével – jelentette ki csütörtökön Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Anna, a Momentum éppen babát váró exelnöke, EP-képviselője valamitől hirtelen megigazult. Keményen beszólt a hetek óta az embereket a szerinte küszöbön álló kormányváltással hitegető Gyurcsánynak, aki napról napra – minden alap nélküli – a „készülünk” dumával hergeli a népet.

Oroszország energiaexport-bevétele 38 százalékkal nőhet az idén

Oroszország idei energiaexport-bevétele 337,5 milliárd dollár lehet, 38 százalékkal meghaladva a tavalyit, miután emelkedett az olajkivitele, ami párosult a magasabb gázárakkal – áll az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium jelentésében, amelyet a Reuters szerzett meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére