Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kereszténység nem a múlt vallása, hanem egy új, közös jövõ kezdete

Tóth Dalma

2018.04.01. 20:50

Krisztus feltámadása derûssé tesz, nagyvonalúságot ajándékoz nekünk. Képessé tesz minket arra, hogy áldozatot vállaljunk egymásért, családunkért, a nagyobb közösségért, a rászorulókért és a jövõ nemzedékért - mondta Erdõ Péter bíboros az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.

"Húsvét napja arra szólít, hogy felemeljük tekintetünket ügyes-bajos dolgainkon túlra, mert amit a feltámadás fényében megpillantunk, az nem a saját halálunk végérvényes sötétsége, hanem az örök boldogság távlata az ember számára" – fogalmazott az Esztergom-budapesti érsek.

"Lángolj és világíts!" – idézte a bíboros Szent Bernátot és hozzátette, ez a felhívás minden keresztény embernek szól, önvizsgálatra, tudatos életre szólítva fel őket; "újra és újra szembesít minket a kérdéssel, hogy mi az igazán jó az ember számára". 

Erdő Péter úgy fogalmazott:

a kereszténység nem a múlt vallása, és nem is csak kulturális örökség, hanem egy új, közös, bizalommal és szeretettel teljes jövő kezdete".

A bíboros, prímás felhívta a bazilikát megtöltő híveket arra, hogy a feltámadás örömhírét adják tovább mindenkinek, mert "a világnak szüksége van Krisztusra és szüksége van ránk is, mert Krisztushoz tartozunk".

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a keresztény világ húsvét vasárnapján Jézus feltámadását ünnepli, e napon világszerte ünnepi miséket, istentiszteleteket tartanak. 

Húsvéttól egészen az ötven nappal későbbi pünkösdig a Jézus feltámadása feletti örömről szól az egyházi liturgia.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére