Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A karácsonyi örömhír arról szól, hogy a mindenható Isten szolidaritást vállal az emberrel"

Horváth József György

2017.12.25. 22:15

A karácsony nagyszerû alkalom, hogy továbbadjuk a hitünkbõl fakadó derût - mondta Erdõ Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az M1 csatorna hétfõ esti mûsorában.

A bíboros elmondta: a karácsonyi örömhír arról szól, hogy a mindenható Isten szolidaritást vállal az emberrel, "egy lesz közülünk, hogy minket is a saját boldogságába emeljen". Ezt az örömöt, az ebből táplálkozó optimizmust a keresztény embernek napról napra meg kell élnie, és tovább is kell adnia a többi embernek. Erre nagyszerű alkalom a karácsony.

Erdő Péter szerint a mai ember nagy problémája, hogy nem tudja, azért él-e, hogy az adott pillanatban a lehető legkellemesebben érezze magát, vagy valami többre hivatott.

Mi azt valljuk, hogy a teremtő Istennek terve van velünk, és ettől értelmet nyer az ember minden cselekedete, minden lépése. Ez pedig nagyobb öröm, mint a pillanatnyi jó közérzet"

– tette hozzá.

A főpásztor úgy fogalmazott: Jézussal eljött a "teljes szeretet", és "nekünk mindig lehetőségünk van, hogy hozzá forduljunk, belőle merítsünk erőt". Ez segíthet, hogy "hibáinkon és bűneinken bánattal túllépve meg tudjunk nyílni" mások és a jövő felé.

Isten ereje határtalan, és mi bízunk abban, hogy mindig, minden helyzetben van valamilyen megoldás, amelyből végső soron Isten szeretete rajzolódik ki"

– tette hozzá Erdő Péter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére