Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

1200 szociális intézménybe jut el az Opera adventi műsora

888 - MTI

2020.12.15. 10:10

Ezerkétszáz gyermekvédelmi és szociális intézménybe jut el az Opera társulatának adventi műsora, amelyet december 20-án délután online közvetítenek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közreműködésével.
Nemzeti intézmény lévén mindenki számára kötelességünk szolgáltatni. Az adófizetők azért tartanak fenn minket, hogy minél több embert tudjunk elérni. Ebben a nehéz helyzetben az Opera társulatát is gyógyítja és felemeli, ha ilyen célokat találhatunk”

- mondta Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára felidézte: az ünnepi műsorra egy szociális intézmény kérte fel az Operát, ebből nőtte ki magát az ötlet, hogy valamennyi gyermekvédelmi és szociális intézményt elérhetnénk ezzel.

A műsor mellett az is üzenet, hogy nemcsak az állam és az adott intézmény, hanem mindannyiunk ügye a szociális ellátásban részesülők helyzete”

- fogalmazott az államtitkár.

Ókovács Szilveszter beszámolt arról, hogy friss felvételeikből állították össze a műsort, amelyben énekkar, zenekar, gyerekkórus, balettszám egyaránt helyet kapott; „egy reprezentatív tallózás az opera értékei között”.

A rendhagyó karácsonyi előadáson műsoron lesznek mások mellett Csajkovszkij, Mozart, Tavener, Massenet és Händel művei.

„Több mint százezer emberről van szó, a gondozókkal együtt mintegy 170 ezer emberhez fogunk tudni így eljutni” – jegyezte meg a főigazgató, aki emlékeztetett arra, hogy az Opera már hónapok óta heti négy ingyenes adást szolgáltat saját streamcsatornáján.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére