Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sokba kerül a világnak a hátrányos megkülönböztetés

2015.09.29. 17:59

Jelen állás szerint a föld minden második lakosa nő. A McKinsey Global Institute eljátszott a gondolattal, hogy mivé lenne a világ, ha a munkaerőpiacon is épp ilyen arányban képviseltetnék magukat. Egy sokkal gazdagabb hely lenne.

A következő 10 évben 26 százalékkal nőne a GDP világszerte, ha holnaptól a nők a férfiakkal azonos munkavállalási esélyeket kapnának (egyenlő fizetés, munkaórák száma, dolgozók aránya). Ez összesen huszonnyolcezer milliárd dollárnyi globális többletet jelentene a mostani, "rendes ügymenethez" képest. Viszonyításképp: ez nagyjából az USA és Kína együttes gazdasági teljesítményével egyenlő.

 

via GIPHY

Az MGI-nél készítettek egy kevésbé idealisztikus forgatókönyvet is. Ez azzal számol, hogy az egyes országok a következő évtizedben csak annyit tesznek a nők hátrányos munkaerőpiaci megkülönböztetésének eltörléséért, amennyit a régiójukban az ebben élen járó ország épp most tesz. Ha a következő tíz éven belül mindenki átveszi legszüfrazsettebb szomszédja best practice eljárásait, azzal 12 ezer milliárd dollárral növelhetjük a globális GDP-t, azaz hozzáadhatunk a megtermelt javakhoz még egyszer annyit, mint amit Németország, Japán, és az Egyesült Királyság most előállít.

(MGI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére