Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Úgysem él már sok keresztény Budapesten, akkor meg nem mindegy?

888.hu

2021.02.04. 17:30

Békés szerint Karácsonyéknak fel kellene már vállalniuk magukat, mert amúgy sem él már sok keresztény Budapesten, akik meg igen, azok úgysem szavaznak rá.

Aki még nem hallotta az ifjú titán történetét, annak néhány sorban összefoglalnám: Békés Gáspár és a hasonló négydiplomás munkanélküli örök egyetemista ifjú progresszívok tucatjai kaptak tanácsadói pozíciót Karácsony hatalomra kerülésének köszönhetően. Gáspár a környezetvédelemnél kötött ki – pályakezdőként –, mert épp volt egy ilyen jellegű diplomája is.

Békés militáns büszke ateistaként ontotta magából a véleményét, saját bevallása szerint mindegy 50 cikket írt arról, hogy milyen rossz és elmaradott dolog a vallás, valamint – ahogy ez az ehhez hasonló bölcsészkörökben szokás – több nyilvános vitában is okította az embereket.

Néhány ilyen vita és cikk kapcsán írt és mondott véleménye január végén megjelent a sajtóban a Vasárnap.hu keresztény portálnak köszönhetően, majd miután egyre nagyobb visszahangot váltottak ki a „színezzük szivárványosra a keresztet a Gellért-hegyen” és „tiltsuk be a gyerekek megkeresztelését” típusú kommentek, a fővárosi önkormányzat úgy döntött, hogy komment nélkül megválik próbaidős gyakornokától.

Tegyük hozzá, a főváros nem azután rúgta ki, hogy ezeket kijelentette – sőt, ezek után vették fel –, hanem azután, hogy ez kiderült.

Békés most egy hosszú interjúban védekezett: nem hagyja magát, bepereli az önkormányzatot.

Ennél azonban még érdekesebb, hogy mi a véleménye a kirúgásáról. Az ilyenkor szokásos Canossa-járás úgy néz ki, hogy az illető kijelenti: „buta és fiatal volt még, régen mondta már, azóta felnőtt és érett lett”, és hasonlók, Békés Gáspár azonban nem tört meg:

megerősítette, hogy szerinte semmi baj nincs azzal, ha betiltják a gyermekek megkeresztelését.

Karácsonyékra pedig nem azért mérges, mert egy négy évvel ezelőtt megírt cikk miatt kirúgják – ami mellesleg nem is igaz, akárhányszor ismétli el, hogy négy éve, hiszen itt az összes megnyilatkozásáról van szó –, hanem

azért mérges Karácsonyékra, mert nem merik vállalni a nézeteiket, és még mindig félnek a keresztény szavazóktól.
Holott nem kéne, hiszen a budapestieknek is már csak a 40 százaléka vallja magát kereszténynek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az irániak foci helyett a rasszizmusról és a Perzsa-öbölbeli katonai jelenlétről kérdezték az amerikai kapitányt

Az irániak foci helyett a rasszizmusról és a Perzsa-öbölbeli katonai jelenlétről kérdezték az amerikai kapitányt

A fagyi visszanyalt, az iráni újságírók eltérítették a katari sajtótájékoztató normális menetét a futballról. Gregg Berhaltert, az amerikaiak szövetségi kapitányát és Tyler Adamst, a Leeds középpályását mindenről csak éppen a fociról, a keddi Irán-Egyesült Államok mérkőzésről nem kérdezték. A futball helyett a rasszizmus, az amerikaiak Perzsa-öbölbeli katonai jelenléte és Irán nevének helyes kiejtése szerepelt terítéken.

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Uruguay

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Uruguay

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Portugália – Uruguay.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére