Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Padlón az ellenzék: tovább nőtt a Fidesz népszerűsége

888.hu

2022.05.12. 16:32

Vajon ezek után a baloldal politikusai vissza fognak venni az arcukból?!

 

A Pesti Srácok írta meg, hogy a Republikon áprilisi közvélemény-kutatásából a következő, a független-objektív sajtómunkások számára sokkolóan ható adat derül ki:

az újabb Fidesz-kétharmadot eredményező, brutális választási vereséget követően tovább fogy az ellenzéki pártok támogatottsága.

 

Hozzáteszik, hogy

a voksolás után ismét jelentősen nőtt a kormányoldal támogatottsága mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében.
Ez a természetes győzteshez húzás miatt történhetett meg.

A kutatás megállapította, hogy a teljes népesség körében áprilisban 43 százalékos volt a Fidesz-KDNP támogatottsága. A DK, a legnépszerűbb ellenzéki párt 10 százalékos támogatottsággal rendelkezett. A Momentum a teljes népesség körében 7, a Jobbik 5, az MSZP 4 százalékon álltak. A Párbeszéd és a Mi Hazánk támogatottsága a teljes népesség körében 3-3 százalék. Az LMP 2 százalékon, az MKKP 1 százalékon álltak ugyanitt.

A pártválasztók körében 55 százalék a Fidesz-KDNP támogatottsága. Ebben a csoportban a DK 12, a Momentum 9 százalékot tudhatott magáénak; a Jobbik 6, az MSZP pedig 5 százalékon álltak. A pártválasztók 4-4 százaléka a Párbeszédet, illetve a Mi Hazánkat támogatta, míg 3 százalékuk az LMP-t, 2 százalékuk pedig a MKKP-t. A bizonytalanok aránya jelenleg magasabb, mint a választásokat megelőzően, 22 százalék. A választások után a pártok támogatottsága nagyjából a parlamenti arányoknak és a választási eredményeknek felel meg.

 

GYŐZTESHEZ HÚZÁS

A válaszadók könnyebben felvállalják pártpreferenciájukat, de megfigyelhető bizonyos szintű győzteshez húzás is – a választások után a Fidesz támogatottsága jelentősen növekedett mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében. A bizonytalanok arányának növekedése azt mutatja, hogy a csalódott ellenzéki szavazók egy része nem tud vagy nem akar választani a pártok közül az április harmadikai szereplés után.

 

Módszertan: A kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével készült április 20–24. között. A kutatás nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára. Hibahatár: +/- 3,2 százalék.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére