Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Karácsonynak Tiborcztól

888.hu

2021.06.08. 15:20

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy Budapest regnáló főpolgármestere jogsértést követett el, amikor választási kampányában Tiborcz István nevének jogosulatlan felhasználásával a „Tiborcz-adó” kifejezést használta. Karácsony Gergelyt a bíróság eltiltotta a további jogsértésektől, és nyilvános bocsánatkérésre, valamint kártérítés megfizetésére kötelezte.

 

Fél évvel ezelőtt, 2020 decemberében Karácsony Gergely Facebook-oldalán diadalittasan kijelentette, akárhányszor leírhatja és mondhatja: Tiborcz-adó, Tiborcz-, Tiborcz-adó. A fentiekben nevezett másodfokú, immáron jogerős ítélet éppen ennek az ellenkezőjére kötelezi a főpolgármestert.

A jogerős bírósági döntés indoklásában a bíróság kifejtette, Karácsony Gergely új adónemmel kapcsolatos névválasztását magyarázó közlései alapján egyértelmű, hogy Karácsony választási esélyeinek javítása, azaz politikai haszonszerzés érdekében, a Tiborcz Istvánnal szembeni vélt negatív társadalmi értékítéletet kiaknázandó nevezte el az új adónemet éppen róla.
A személyiségi jogi per alapja egy korábbi kúriai döntés volt, amelyben a bírák kimondták, annak ellenére, hogy Tiborcz István Magyarország miniszterelnökének veje, nem minősül közszereplőnek.
Az ügyben másodfokon eljáró ítélőtábla 2021. június 7-én meghozott jogerős döntésében kimondta, hogy Karácsony Gergelynek nyilvános bocsánatkérő közlemény közzétételével kell megkövetnie Tiborcz Istvánt, a következő tartalommal:

A kampányom során a közösségi médiában több alkalommal is súlyosan
megsértettem Tiborcz István névviseléshez fűződő jogát, amikor az általam
bevezetni kívánt adónemet róla neveztem el. Mindezért elnézést kérek.”

Ezenfelül minden megjelent jogsértő tartalmat törölnie kell. A jogsértés miatt pedig 500 ezer forint kártérítést is meg kell fizetnie Tiborcz István részére.

Tiborcz István így üdvözölte a másodfokú bíróság ítéletét:

 

Őszintén remélem, hogy Karácsony Gergely főpolgármester tiszteletben tartja a
bíróság jogerős döntését, és a jövőben tartózkodik a további politikai haszonszerzés céljából elkövetett jogsértésektől. Továbbá, eleget tesz a bíróság által előírt nyilvános bocsánatkérésnek is.
A jogvita lezárásaképp elegendő elégtételt jelent számomra, hogy Karácsony
Gergely által a részemre fizetendő sérelemdíjat felajánlhatom a Bókay
Gyermekklinikának.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc megsemmisült

Gyurcsány Ferenc megsemmisült

Örömmel jelenthetem, Kedves Olvasó, hogy Gyurcsány Ferenc – amint legutóbbi Facebook-bejegyzése árulkodik róla – megsemmisült! A magyar-francia meccs sikerét fogadó zászlólobogtató nemzeti lelkesedést és összefogást látva nem mert ismételten stadionozásba fogni.

A 888 megmondja a tutit: Olaszország–Wales

A 888 megmondja a tutit: Olaszország–Wales

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Olaszország–Wales.

Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését szerezte a magyar válogatott

Az Eb eddigi legnagyobb meglepetését szerezte a magyar válogatott

Elkápráztatta a futballvilágot a magyar válogatott. Az Európa-bajnokság F csoportjának budapesti, telt házas mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a világbajnoki címvédő Franciaországgal. A vendégek szerint a nagy meleg mellett a több, mint hatvanezer magyar szurkoló biztatása is hozzájárult a pontvesztésükhöz. A magyar csapat továbi sorsáról a németek elleni meccs dönt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére