Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Na, mit hazudott ma Dobrev Klára?

888.hu

2020.10.22. 18:45

Gyurcsányné szerint „lesz” európai minimálbér. Az Európai Bizottság és az Európai Parlament mindenesetre nem tud róla. Most akkor ki hazudik: Dobrev, vagy Brüsszel?

Hatalmas csinadrattával, merjünk nagyot álmodni jeligével jelentette ma be Dobrev Klára, hogy Európai Minimálbér lesz – írjuk nagy kezdőbetűvel -, sőt, még ennél is tovább ment:

az alapját adó foglalkoztatási és szociálpolitikai iránymutatást állítólag ő személyesen dolgozta ki.

Tehát összefoglalva: Dobrev-elvársnő gazdasági zsenije végre kiszabadulhatott a palackból. és személyes terve alapján fog Brüsszel kötelezővé tenni egy forradalmi gazdasági javaslatot (kár, hogy ez a szellem nem akkor szabadult el, mikor férje miniszterelnöksége alatt nagyobbat zuhant az ország gazdasága, mint bármelyik másik uniós országé.)

Sőt, ne szerénykedjünk már:

Európa munkásosztályát személyesen Dobrev-elvtársnő menti majd meg.

Kár, hogy nem igaz

Ha eleget fogtuk a ujjhegyünkkel fejünket, és újra tudunk koncentrálni, folytatom. Mielőtt bármibe is belemennénk, szögezzünk le néhány dolgot:

  1. Európai viszonylatban a magyar minimálbér nem számít rossznak - és hogy nem szakad le a plafon amikor ezt mondom, tudván, hogy Luxemburgban 2142 eurót keresnek a havonta a kukások, elárulom, hogy Luxemburgban ennyit ki is fizetnek lakbérre meg rezsire egy 60 négyzetméteres lakásért.
  2. Sajnos az Európai Unió nem csak Luxemburgból áll, hanem Ciprusból, Bulgáriából és Spanyolországból is – mikor a DK-s szavazók Luxemburgi nyugdíjat vizionálnak maguknak mikor Dobrev-elvtárnő ajkait elhagyja az „EU-s” szó, nagyot csalódnának, ha ránéznének a térképre. Egy átlag uniós életforma nagyjából ugyanolyan lenne, mint amit most élünk Magyarországon.
  3. Van egyébként hat olyan ország, ahol egyáltalán nincs minimálbér, nem hogy magas vagy alacsony.

Minimálbérek az unióban az medián bérhez képest.

Dobrev Klára EP-javaslata

Valóban tett egy EP-javaslatot Dobrev Klára, a dokumentum átfutása után néhány megjegyzés

  • A dokumentum nem törvényjavaslat, mindössze egy „állásfoglalás”.
  • 90 százalékban nem arról szól, amit Dobrev elmond a sajtótájékoztatón, hanem többek között arra kéri a parlamentet, hogy lépjen fel hatékonyan a rasszizmus ellen, és hasonlók.
  • A dokumentumban mindössze kétszer szerepel a minimálbér szó.

És ott sem tesz semmi konkrét javaslatot, mindössze üdvözli az Európai Bizottság ez irányú kezdeményezését, és javasolja, hogy a nemzeti kormányok hagyományait tiszteletben tartva próbáljon megegyezésre jutni a kérdésben.

Az Európai Bizottság kezdeményezésében viszont – amire Dobrev utal – egyértelműen leszögezik, hogy a nem lesz Európai minimálbér.

Aki szeretne többet tudni a kérdésről, olvassa el ezt a tanulmányt, amiben részletesen kifejtik, hogy amit sokan Európai Minimálbérnek hívnak, az mindössze egy megegyezés lesz arról a tagállamok között, hogy a medián kereset minimum 50, esetleg 60 százalékát tegyék meg minimálbérnek. Ezt a kritériumot Magyarország viszont már teljesítette, ahogy a cikkben látható grafikonon is szerepel.

Ezeknek a tárgyalásoknak egyébként köze nincs se a közös uniós minimálbérhez, se Dobrev Klárához, tekintve, hogy egyébként 2017-ben kezdődtek, jóval azelőtt, hogy ő tagja volt bármiféle szervezetnek, és idén júniusban értek abba a fázisba, hogy már érdemes róla beszélni. A bizottság célja itt mindössze annyi, hogy minden európai tagállamban legyen valamiféle minimum bér, és hogy ez a megélhetésre elég legyen.

Magyarul: a cél nem az, hogy közös minimálbér legyen, hanem az, hogy a térképen szürkével és narancssárgával jelölt országok csatlakozzanak a türkiz csoportba, amiben egyébként Magyarország van.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Merkely: Minden tizedik fertőzött szuperterjesztő

Merkely: Minden tizedik fertőzött szuperterjesztő

A higiéniai szabályok betartása mellett a legfontosabb, hogy a személyes találkozások számát 60–90 százalékban csökkentsük – mondta a Semmelweis Egyetem rektora csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Gulyás: bőven vannak kapacitások az egészségügyben, és elfogadhatatlanok a politikai kritériumok az EU-s forrásoknál

A magyar egészségügy továbbra is képes ellátni a megnövekedett feladatát, bőven vannak még szabad ágykapacitások, így minden rászoruló színvonalas ellátást kaphat. A jövő hétig nem változnak a jelenlegi korlátozások – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Továbbá azt is kijelentette, hogy „A magyar kormány továbbra is elfogadhatatlannak tartja, hogy politikai kritériumoktól teszik függővé a Magyarországnak járó uniós pénzek folyósítását” a csütörtöki online Kormányinfón a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatban.

Pápai Gábor Krisztus-gyalázó karikatúrája kapta a szakma díját

Pápai Gábor Krisztus-gyalázó karikatúrája kapta a szakma díját

Pápai Gábor, a Népszava rajzolójának botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a Magyar Újságírók Szövetsége karikaturista szakosztálya.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére