Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Na, ki nyert volna kétharmaddal választást, hogyha csak a fiatalok szavazhattak volna?

Békési Marcell

2020.07.22. 18:03

Kádár Barnabás (Momentum) szerint a szebb jövő reményében nem ártana megfontolni, hogy elvegyék az idősek szavazati jogát. Hitler jól járt volna vele.

Az igazság az, hogy fogalmunk sincs, hogy ki nyerte volna az 1932-es, 1933-as és 1934-es választást és népszavazást, hogyha csak egyik vagy másik réteg választhatott volna, hiszen még ma sem tűpontosak a közvélemény-kutatások – mint ahogy azt sajnos októberben megtapasztalhattuk –, abban az időben meg még nem is nagyon voltak ilyenek.

Néhány más adat alapján, például a párttagság, a megmozdulások, a korabeli sajtó, modern kifejezéssel élve a regisztrált szavazók alapján viszont biztosan lehet állítani, hogy az NSDAP a kor trendi pártjának számított a fiatalság körében, és a sajtó is Hitler nemzetiszocialista munkáspártját tartotta a kor „Momentumának”. Legalábbis olyan értelemben biztos, hogy

ők voltak a trendi, haladáspárti, progresszív párt, azzal a különbséggel, hogy a Momentummal ellentétben az NSDAP a marxizmus helyett a rasszizmust helyezte a trendi topikok mellé.

Azt ugye mind tudjuk, hogy Hitler volt az első dohányellenes, környezetvédő, abortuszpárti, ateista, vegetáriánus kormányfő a nyugati világban, azt is tudjuk – ha már mástól nem, akkor a Demokratikus Koalíciótól –, hogy milyen előrevivő, progresszív gazdaságpolitikai elképzelései voltak,

azt viszont már kevesebben tudják, hogy a '30-as évek Németországában Hitler legnagyobb ellenfele a konzervatív katolikus közösség volt.

Felül: náci szavazatok aránya. Alul: katolikusok aránya.

Hitler masszív hátrányban volt a korabeli boomerek körében, akik főképp Hindenburgra, a birodalmi „békeidős” Németország megtestesítőjére, valamint valamelyik kevésbé radikális pártra szavaztak.

Hitler ellenben a fiatalok között volt igencsak népszerű: az NSDAP támogatottsága ugyan minden korcsoportban kiemelkedő volt – a már említett katolikus régiókat leszámítva –, azonban már magának a pártnak a tagsága is jóval fiatalabb volt, mint a hagyományos, mérsékelt pártoknak – az egy szál kommunista pártot leszámítva, mely szintén hasonló sikereket könyvelhetett el a fiatalság körében.

Az NSDAP ugye a világ egyik első tömegpártja volt, ez azt jelenti – fiatalabbaknak – , hogy a szavazói minél nagyobb részét megpróbálta a párthoz való csatlakozásra bírni, vagyis több százezer szavazó alapján már azért bátran ki lehet jelenteni, hogy az előbb felvázolt nácikkal kapcsolatos városi legenda igaz:

a NSDAP-tagok átlagéletkora mindössze 29 év volt.

Vajon az mai SJW-k tudják, hogy nagy részük a 30-as években csont nélkül lenyelte volna a náci propagandát?

Tekintve, hogy Hitler legjobb választási eredménye is nem sokkal 50 százalék alatt maradt – koalíciós partnerét nem számolva –, bátran kijelenthetjük, hogy csak a fiatalok körében bőven megugrotta volna a kétharmados arányt.

Tanulság: a fiatalok valóba vevők a #gyorsanoldjunkmegmindent és #mindenproblémánakezaforrása progresszív pártokra, de attól, hogy valaki gyorsabban halad, még nem biztos, hogy a megfelelő irányba megy.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Trump elnök vejét durva antiszemita támadások érik következmények nélkül

Trump elnök vejét durva antiszemita támadások érik következmények nélkül

Megtűrt zsidózás a neokon hamisság és a radikális baloldal oltárán hazánkban és a tengerentúlon.

Dömötör Csaba: folyamatosan zajlik a célzott tesztelés

Folyamatosan zajlik az egészségügyi, szociális és nevelési intézményekben dolgozók tesztelése. 370 ezren élhetnek ezzel a lehetőséggel – mondta videóüzenetben Dömötör Csaba.

Soroséknak „sztenderdjeik” vannak, ezért nem jelent meg Orbán Viktor válaszcikke

Soroséknak „sztenderdjeik” vannak, ezért nem jelent meg Orbán Viktor válaszcikke

Szerencsére Gyuri bácsi összes cikke megfelelt a Project Syndicate-nek. Meg a csekkek is.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Egy legendától búcsúzunk | Szanyi Tibor pártlapja felháborító cikket írt Varga Juditról | Orbán Viktor levele Soros Györgynek.

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Nem engednek a nyomásnak a lengyelek: Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát

Elutasította Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdai javaslatát arról, hogy az uniós költségvetési feltételrendszerről szóló lengyel és magyar kételyeket az Európai Unió Bírósága elé vigyék.

Letiltás: Soros lapja rettegni méltóztatott Orbán válaszától

Letiltás: Soros lapja rettegni méltóztatott Orbán válaszától

Meghökkentő helyzet állt elő az amerikai nyilvánosságban. A magát a szabadság és a demokrácia legfőbb zászlóvivőjeként aposztrofáló tengerentúli média víz alá nyomta saját szabályait.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére