Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindenki annak örül, aminek tud

888.hu

2022.04.25. 11:20

Nekik ez jutott.

 

Amint arról a 888.hu beszámolt, Emmanuel Macron hivatalban lévő államfő nyerte a francia elnökválasztás második fordulóját vasárnap, győzelmet aratva jobboldali szuverenista kihívója, Marine Le Pen felett.

 

Szlovéniában is választást tartottak, itt a Robert Golob vezette, újonnan alapított balközép Szabadság Mozgalom (Gibanje Svoboda) nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani.

 

Emmanuel Macron győzelme és Janez Jansa bukása eufóriát váltott ki a magyar baloldal prominens alakjai sorában.

 

Mutatunk néhány megnyilvánulást.

 

Márki-Zay Péter

„Szeretettel gratulálok Macron elnök úrnak mai győzelméhez, újraválasztásához a francia köztársaság elnökének. Decemberi találkozónk nagy megtiszteltetés volt számomra, már akkor sok sikert kívántam a választáshoz. Magyarország érdeke egy erősebb és fejlődő Unió és NATO – ezért is örülök Emmanuel Macron újraválasztásának.”

 

Dobrev Klára

„Az európai gondolat a mai napon győzelmet győzelemre halmozott. Ezen a gyönyörű vasárnapon egyszerre két országban győztek Európa barátai, és súlyos vereséget szenvedtek ellenfelei.
Franciaországban a vártnál lényegesen nagyobb különbséggel győzött Emmanuel Macron, míg Orbán Viktor térségbeli szövetségese és barátja, Janez Jansa és az általa vezetett populista jobboldali Szlovén Demokrata Párt elvesztette a választásokat. Mindkettő pazar hír Európa barátainak, mert mindkét országban az Európai Uniót gyöngíteni akaró erők vesztettek befolyást. Persze, tudom én is. Van egy ország, ahol Európa ellenlábasa meg tudta hosszabbítani hatalmát. Mi, magyarországi demokraták, merítsünk erőt barátaink mai győzelméből!”

 

Szabó Tímea

„Franciaországban és Szlovéniában is kikaptak ma Orbán szélsőjobbos haverjai a választásokon. Hiába a szlovén propagandasajtóba ölt magyar kormány milliárdjai, hiába a Le Pennek adott magyar gigahitelek, Európában még működik a társadalmak immunrendszere. Akkor már csak a sajátunkat kell meggyógyítani.”

 

Donáth Anna

„Gratulálok Emmanuel Macronnak! A szavazatok 58%-ával nyerte meg ma a francia elnökválasztást, megakadályozva ezzel, hogy az Európai Unió szétesésében érdekelt Marine Le Pen váljon az egyik legnépesebb európai ország vezetőjévé.”

 

A magyar baloldal tehát nagyon örül, hogy külföldön az ő szájuk-íze szerint alakulnak a dolgok.

Ettől még a magyar valóság – amivel igazán foglalkozniuk kellene – az ez:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gulyás Gergely: Extra hosszú lesz az idei téli szünet

Gulyás Gergely: Extra hosszú lesz az idei téli szünet

A spórolás miatt. A miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt is elmondta, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, ezúttal az Oroszországot érintő szankciókkal kapcsolatban.

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Az elmúlt napok diskurzusát okkal uralta az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek felrobbantása, amiről semmi biztosat nem tudunk, és hacsak az elkövető fél nem vallja be nyilvánosan, akkor nem is fog kiderülni, hogy ki állt a robbantás hátterében. Noha nem zárható ki az sem, hogy Oroszország volt az elkövető fél, sokkal kézenfekvőbb és logikusabb magyarázatnak bizonyul, hogy az Egyesült Államok – direkt vagy indirekt – szabotázsakciójáról van szó, hiszen Washington több szempontból is profitál az így kialakult konfliktusból. Egyrészről az USA évek óta próbálta megakadályozni a gázvezeték üzembe helyezését, másrészt az orosz gázszállítási alternatíva megszűnése által teljes mértékben kiszolgáltatja Európát, hogy drága cseppfolyósított gázt vegyen az USA-tól, harmadrészt pedig az amerikai hadiipari lobbi is erőteljesen a háború elhúzódásában érdekelt. Az sem Amerika ártatlanságát bizonyítja, hogy februárban maga Biden elnök ígérte meg, hogy az orosz agresszió bekövetkezte esetén „képesek lesznek véget vetni az Északi Áramlat 2-nek”.

Orbán: Arra kérek minden magyart, mondja el a véleményét a szankciókról

Orbán: Arra kérek minden magyart, mondja el a véleményét a szankciókról

Európában elsőként Magyarországon kérdezik meg az emberek véleményét az EU által bevezetett Oroszország ellen irányuló szankciókról.

Újabb helyen ömlik a gáz az Északi Áramlat vezetékből

Ez immár a negyedik hely, ahonnan ömlik. Ki tehető ezért felelőssé?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére