Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindenki annak örül, aminek tud

888.hu

2022.04.25. 11:20

Nekik ez jutott.

 

Amint arról a 888.hu beszámolt, Emmanuel Macron hivatalban lévő államfő nyerte a francia elnökválasztás második fordulóját vasárnap, győzelmet aratva jobboldali szuverenista kihívója, Marine Le Pen felett.

 

Szlovéniában is választást tartottak, itt a Robert Golob vezette, újonnan alapított balközép Szabadság Mozgalom (Gibanje Svoboda) nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani.

 

Emmanuel Macron győzelme és Janez Jansa bukása eufóriát váltott ki a magyar baloldal prominens alakjai sorában.

 

Mutatunk néhány megnyilvánulást.

 

Márki-Zay Péter

„Szeretettel gratulálok Macron elnök úrnak mai győzelméhez, újraválasztásához a francia köztársaság elnökének. Decemberi találkozónk nagy megtiszteltetés volt számomra, már akkor sok sikert kívántam a választáshoz. Magyarország érdeke egy erősebb és fejlődő Unió és NATO – ezért is örülök Emmanuel Macron újraválasztásának.”

 

Dobrev Klára

„Az európai gondolat a mai napon győzelmet győzelemre halmozott. Ezen a gyönyörű vasárnapon egyszerre két országban győztek Európa barátai, és súlyos vereséget szenvedtek ellenfelei.
Franciaországban a vártnál lényegesen nagyobb különbséggel győzött Emmanuel Macron, míg Orbán Viktor térségbeli szövetségese és barátja, Janez Jansa és az általa vezetett populista jobboldali Szlovén Demokrata Párt elvesztette a választásokat. Mindkettő pazar hír Európa barátainak, mert mindkét országban az Európai Uniót gyöngíteni akaró erők vesztettek befolyást. Persze, tudom én is. Van egy ország, ahol Európa ellenlábasa meg tudta hosszabbítani hatalmát. Mi, magyarországi demokraták, merítsünk erőt barátaink mai győzelméből!”

 

Szabó Tímea

„Franciaországban és Szlovéniában is kikaptak ma Orbán szélsőjobbos haverjai a választásokon. Hiába a szlovén propagandasajtóba ölt magyar kormány milliárdjai, hiába a Le Pennek adott magyar gigahitelek, Európában még működik a társadalmak immunrendszere. Akkor már csak a sajátunkat kell meggyógyítani.”

 

Donáth Anna

„Gratulálok Emmanuel Macronnak! A szavazatok 58%-ával nyerte meg ma a francia elnökválasztást, megakadályozva ezzel, hogy az Európai Unió szétesésében érdekelt Marine Le Pen váljon az egyik legnépesebb európai ország vezetőjévé.”

 

A magyar baloldal tehát nagyon örül, hogy külföldön az ő szájuk-íze szerint alakulnak a dolgok.

Ettől még a magyar valóság – amivel igazán foglalkozniuk kellene – az ez:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére