Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab már meg sem cáfolja, hogy baloldali párttá tette a Jobbikot

Prokaj Dávid

2021.09.07. 11:55

Kibújt a szög a zsákból.

 

Jakab Pétertől, a Jobbik elnökétől és miniszterelnökjelölt-jelöltjétől már megszokhattuk, hogy egy-egy demagóg szövegért nem kell a szomszédba mennie. Minden egyes utcafórumán úgy ad elő kisszámú, de annál lelkesebben tapsoló közönségének, ahogy azt betanulta a tükör előtt.

Szövegei extra dolgokat nem tartalmaznak: lényegében úgy írja le az ország helyzetét, mintha csak egy dél-amerikai kis faluban élnénk. Elhatalmasodott mélyszegénység, hatalmas a korrupció, ezekbe a mondatokba pedig beleszövi Orbán Viktort vagy Mészáros Lőrincet, akik mindezeknek az előidézői.

Pár napja töltött fel a közösségi oldalára egy videót, amelyben egy cigány származású fiatalemberrel beszélget a romák felzárkóztatásáról. Tőle megszokott módon nem mondta el a teljes igazságot, helyette a kormány elleni hergelésbe fogott.

A statisztikák azt mutatják, hogy

nő a foglalkoztatottság, ami nem másból eredhet, mint hogy a romák jelentős részét sikerült visszavezetni a munka világába, így több pénzt is tudnak hazavinni.

Emlékszünk arra, hogy milyen volt a 2010 előtti korszak felzárkóztatási politikája. És ezt a világot akarja visszahozni Jakab Péter a szocialistákkal való szövetségkötéssel.

Megkérdezték Gyurcsány bohócától, hogy a baloldalnak mi a programja a romák felzárkóztatására. Ezen a ponton el kellett volna mondania, hogy a szocialisták mit kínálnak, és miben különbözik tőlük a Jobbik – amely valamiért még jobboldali pártnak nevezi magát.

De nem ez történt.

Jakab Péternek a szeme sem rebbent, nem javította ki a kérdezőt, hanem elmondta, hogy a baloldal hogyan képzeli el a cigányság megsegítését.

Ámde pártját már nem különítette el a komplett baloldali ellenzéktől.

Valamikor a Jobbik egy nemzetben gondolkodó, jobboldali pártnak számított. 2018 óta azonban ez radikálisan megváltozott, és retorikájukban, megnyilvánulásaikban már többségbe kerültek a balos elemek, nosztalgikus antiszemitizmussal és rasszizmussal keveredve.

És ezt Jakab Péter már nem is kívánja eltitkolni. Nyíltan vállalja kamerák előtt is, hogy a Jobbikból baloldali párt lett. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott korábban:

A Jobbik már nem is Jobbik, hanem »Ballik«.”

Így jár az, aki szövetkezik Gyurcsány Ferenccel. Hogy ezt a korábbi szavazói elnézik-e neki, az majd jövő tavasszal a választáson kiderül.

A párt támogatottságát elnézve sok jót nem jósolunk a Balliknak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt Erdő Péter bíborossal, akit magánkihallgatáson fogadott a Vatikánban majdnem két héttel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tett budapesti látogatása után.

Orbán is aláírta... – Videó

Orbán Viktor: „Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak! Írja alá Ön is!” Új Facebook-videóval jelentkezett Orbán Viktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére