Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Félmilliárdos veszteséget termelt a 444

888.hu

2020.10.07. 12:45

Ami ennél még érdekesebb, hogy valahogy évről évre kimentik, és a pénz eredete valahogy sosem tiszta.

„A 444 alapítása Uj Péter nevéhez fűződik, amikor 2013-ban otthagyta az Indexet, és többedmagával a Magyar Jeti Zrt. berkein belül elindította új álhírgyárát.”

A cég 2019-es éves beszámolója szerint az eredménytartalék –514.949.000 forinton áll”

– írja a Számok nevű Facebook-oldal.

Ez azt jelenti, hogy ennyi pénzt égettek el az évek során sok százezer olvasó alternatív valóságképének kiépítésére és fenntartására, de

ami ennél még érdekesebb, az az, hogy ezt a pénzt vajon ki teremtette elő, hiszen az olvasóktól saját bevallásuk szerint ennek csak a töredékét sikerült begyűjteni.
? A 444 számokban
Nem csak négyesekkel

A 444 alapítása Uj Péter nevéhez fűződik, amikor 2013-ban otthagyta az Indexet...

Közzétette: Számok – a baloldali álhírek ellenszere2020. október 6., kedd”

A 2018-as üzleti évig évente 40 és 119 millió forint közötti veszteséget termelt a lap, ami 2019-re 2 millió forint nyereségbe torkollt. Na, ez nem azt jelenti, hogy annyira jól gazdálkodtak volna, mindössze annyit, hogy 2019-ben már 95 millió forint olvasói támogatást kaptak, a 2018-as 57 millió és a 2017-es 26 millió forint után – írja a Facebook-oldal.

Az egyik megmentő lehetett a Google Digital News Initiative Fund, mely az utóbbi években 80 millió forinttal honorálta a „függetlenobjektív” újságírók munkáját, másrészről a lapba pumpál pénzt Uj Péter és Kardos Gábor Miklós másik vállalkozása, a PlanCman Kft., mely kezdetben 180 millió forintot, majd 2015-ben további 282 millió forintot „fektetett be” a 444-et futtató Magyar Jetibe.

Hogy honnan szedte a PlanCman ezt az összeget? Homály fedi – írják.

2014-ben a Media Development Investment Fund (MDIF) / Digital News Ventures vásárolta be magát félmillió dollárért a cégbe,

melyek egyik delegáltja, Marie Nemcová teljesen véletlenül az Open Society cseh fiókjának programigazgatója.

 

A 444 működése is fenntarthatatlan a jelenlegi formájában, emiatt a Facebook-oldal szerint lehet, hogy a 444 lesz a következő, amely az Index-Telexhez hasonlóan a kormányra mutogatva megbukik – nagyon, még jobban reméljük –, de ez sajnos valószínűtlen, mert még ez az összeg is elenyésző ahhoz képest, amit a 444 mögött állók nyerhetnek Orbán bukása esetén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

A Twitter „feketelistákat” készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médium korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére