Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Győrnek tetszik az olajembargó ötlete

888.hu

2022.06.02. 13:00

A Momentum volt elnöke szerint rossz döntés az, hogy Orbán Viktor a magyar érdekeket előrébb helyezte, mint Putyin „megbüntetését”.

 

Fekete-Győr András volt a Klubrádió vendége kedd este. Az egykori Momentum-elnök már az első olajembargós kérdésre úgy felelt, hogy ha ők lennének kormányon, Magyarország mindenképp csatlakozott volna az embargóhoz és a párt inkább olyan haladékot kért volna az Európai Uniótól, amely alatt az átálláshoz, az orosz energiafüggőség felszámolásához szükséges fejlesztéseket, beruházásokat véghez tudja vinni.

A baloldali politikus azzal nem számol, hogy a benzinárak ebben az esetben milyen magasra ugranának, hiszen Európa-szerte látható, ahogyan a háború és a szankciók sokszorosára emelték az átlagemberek kiadásait, bár lehet, hogy úgy áll ehhez a dologhoz, mint Joe Biden, aki kifejezetten örült annak, hogy az egekbe szökött a benzin ára Amerikában.

 

De Magyarországon sem egyedi a lila párt ötlete, hiszen úgy tűnik, a magyar baloldalon egységes gondolat az, hogy minden olyan döntésben támogassák Brüsszelt, ami rossz a magyar háztartásoknak.

 

A baloldal másik nagy üdvöskéje, Márki-Zay Péter szerint a többi európai ország a benzinár-emelkedés ellenére is jól elvan:
„Úgyhogy Orbán Viktor előbb-utóbb, mint tudjuk, hozzá fog nyúlni ehhez [Szerk.: a benzinár befagyasztásához], hozzá kell majd nyúljon. Mindent megtesz, hogy ne kelljen hozzányúlnia. De ha hozzá fog nyúlni, mindenképpen Brüsszelre fogja fogni. Esetleg ránk, ellenzékiekre, néha esetleg a meleg lobbira, de leginkább Brüsszelre. Európai Unió. Hát az Uniónak érdekes módon persze nem azt mondom, mert a benzin árak magasabbak mindenhol Európában, vagy legalábbis feltételezem, hogy magasabbak, hiszen Orbán befagyasztotta őket. Mégis gazdaságilag ez a többi ország, ez ahhoz képest nagyon jól elvan.”

 

Márki-Zay és Fekete-Győr, illetve az egész baloldal politikája már csak azért is tűnik ésszerűtlennek, mivel nemcsak Orbán Viktor emelte fel a szavát az olajembargó ellen, hanem több német politikus is ellenezte z bojkott ötletét.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére