Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyőr úgy hazudik, mintha könyvből olvasná...

M. Kovács Róbert

2021.02.26. 15:30

A lila párt elnöke stand-up comedyt adott elő az ügyészség épülete előtt, amelyben állította: nem követett el semmit, egy miniszterelnök-jelöltet vegzál a hatóság, pedig ő soha nem ártott senkinek. Milyen kár, hogy ebből a három állításból egyik sem igaz. Ahogy Fekete-Győr további szavai sem... Mutatjuk.

Szegény Fekete-Győr András az Orbán-diktatúra megbélyegzett áldozatává vált. Legalábbis ezt állítja:

De akkor nézzük, mit is mond valójában a kis piromán:

Ma volt az első érdemi tárgyalási nap abban az ügyben, amiben a fideszes ügyészség engem, a Momentum miniszterelnök-jelöltjét 1 év 6 hónap börtönnel fenyeget (hatásszünet...) 3 évre felfüggesztve.”
  1. Nincs fideszes ügyészség. Ügyészség van.
  2. A büntetőjogban egy cselekmény megítélése során az elkövetés idején adott körülményeket veszik figyelembe. Fekete-Győr András 2018 decemberében NEM VOLT a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Utóbbi mondattal a legnagyobb baj az, hogy

Fegyőr egy a parlamentbe be sem jutott párt tagságának bizalmát élvezve lett miniszterelnök-jelölt, mégis ezt a posztot használná arra, hogy a jog előtti egyenlőség elvét felrúgja, és úgy állítsa be magát, mint aki egy koncepciós per áldozata.

Úgy fogalmaz, mint akit Orbán kihívójaként citáltak a bíróság elé, valójában azoban

a cselekményt, ami miatt bíróság elé kellett állnia, politikai tüntetés helyett akár egy focimeccsen is elkövethette volna, a tett társadalmi veszélyességét – ami a fennálló jogrend megőrzésére felesküdött rendőrök elleni támadásban nyilvánult meg – nem befolyásolja.

De ezzel még nem éri be...

Én világéletemben vállaltam a tetteim után a felelősséget...”

Aha.

Hajítottam. Ejtettem. Füstgránátot. Nem. Pirotechnikai eszközt. Játékboltit. Melyik játékbolt?! Nem tudom...

De az a magyarázkodás, amely egy hatéves csínytevőtől is gyenge, nemhogy egy kormányzásra készülő „miniszterelnök-jelölttől”, alaposan ellentmond annak a nyilatkozatának, amelyet a 444.hu-nak tett még a hajigálás estéjén, és amelyben elismeri, hogy tudja: ezért a tettéért a hatóságok előtt kell felelnie.

De folytatódik a mellébeszélés:

Én minden tettem után vállaltam a következményeket. Így volt ez a múltban, így van ez a jelenben, és így lesz ez a jövőben is.”

 

Ehhez csak két idézetet szeretnénk hozzátenni, hogy megmutassuk, mekkora súlyuk is van Fekete-Győr András szavainak, és mennyire következetes is ez a lánglelkű balliberális politikus.

Nem mindenkivel szemben vagyunk arrogánsak – ha ez arrogancia –, de nem tudom, hogy Gyurcsány Ferenc mi az istent keres még a politikában. Már igazán eltakarodhatna a közéletből.”

(2017. 03. 07. – interjú a 24.hu-n)

Szűk négy évvel később:

A DK szimpatizánsai a barátaink és a szövetségeseink egy új Magyarország felépítésében. Őket Gyurcsány Ferenc vezeti, ebből következően Gyurcsány Ferenc a szövetségesünk.”

(2021. 02. 22. – interjú a Telexen)

Vajon

még mi másban változtathatja meg a véleményét gyökeresen Fekete-Győr András egy kormányzati ciklus ideje alatt? A szövetségesei, a céljai, a feladata, a kötelezettségei, az ígéretei is mind felrúghatók

négy éven belül?! Mert ha igen, akkor Gyurcsánynál is veszélyesebb hazudozót venne a nyakába Fegyőrrel Magyarország.

De még itt sem elégeli meg a mellébeszélést.

Én (...) soha életemben nem bántottam senkit, mint ahogy nem bántottam senkit 2018 decemberében sem...”

Itt nehéz eldönteni, hogy mit is állít pontosan a DK csapott vállú ifjúgárdistája.

Vagy azt, hogy ő volt a 2000-es évek legnagyobb kislabdahajító tehetsége,

és olyan mérnöki precizitással hajított egy rendőrsorfal felé gránátot/pirotechnikai eszközt, hogy pontosan tudta, nem fogja eltalálni a rendőröket – ám ennek némiképp ellentmond a „becsapódási pont” és a rendőrök kínos közelsége –,

vagy azt, hogy nem sikerült eltalálnia a rendőrsorfalat.

Mert azt, hogy egy égő, szikrázó valamit emberek felé dobni veszélytelen, még FeGyőr sem állíthatja, ha máskor nem, talán szilveszterkor hall olyan rémtörténeteket, hogy még a veszélytelennek tűnő pirotechnikai eszközök is komoly sérüléseket okozhatnak.

Persze ha felnőtt emberként ennek belátására képtelen, akkor érthető az egész ovis picsogás is az eljárás miatt.

Arról, hogy ez mégiscsak kampányduma, és valójában FeGyőr pontosan tudja, hogy ezt túltolta, arról

minden szavánál ékesebben árulkodik a „miniszterelnök-jelölt” testbeszéde: vibráló szájszéle, elkalandozó tekintete, elcsukló hangja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Oroszország reagált Biden szankcióira: hazaküldte az amerikai nagykövetet „konzultálni”

Oroszország reagált Biden szankcióira: hazaküldte az amerikai nagykövetet „konzultálni”

Szergej Lavrov moszkvai külügyminisztérium közölte, hogy az amerikai szankciók minden körére válaszolni fog.

Holnaptól ismét tartanak nyilvános miséket a katolikus templomokban

Valamennyi püspök kéri a papságot és a híveket, hogy továbbra is tartsák be a biztonsági előírásokat: kötelező a maszkviselés, a kézbe áldoztatás, a kézfertőtlenítő használata és a távolságtartás.

Rasszista BLM-aktivisták, hazug Népszava, rossz társaságba keveredett kvízprofesszor

Rasszista BLM-aktivisták, hazug Népszava, rossz társaságba keveredett kvízprofesszor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó és Leslie Mandoki világhírű zenész pedig a 888.hu-nak adott interjút.

A gyilkosozó Gyurcsánynak tele a gatyája

A gyilkosozó Gyurcsánynak tele a gatyája

Az ember haja égnek áll Dobrev Klára hisztérikus visítozásaitól, amit mostanában egy-egy televíziós szereplése során produkál. Talán azt gondolja, hogy az indulatokkal felcsavart hangerő használata révén a velük politikailag nagyon nem szimpatizálók megszeretik őket és épp hipp-hopp olyan „oltáspártiak” lesznek, mint Gyurcsány Ferenc és képmutatásból és pofátlanságból minden alkalommal jelesre vizsgázó hitvese, illetve teljes gyurcsányista koalíciója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére