Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon fáj a baloldalnak, hogy a magyarok megünneplik az ország születésnapját

Prokaj Dávid

2021.08.06. 17:00

Szerintük augusztus 20-án mindannyiunknak be kellene zárkózni a négy fal közé, bár a járványügyi adatok erre nem adnak okot.

 

Nyilvánvaló, hogy a delta vírusvariáns hívatlan vendégként már nálunk is megjelent, ahogyan Európa több országában. Azonban a baloldal elfelejti, hogy egyes nyugat-európai országok a nyár elején úgy lazítottak a korlátozásokon, hogy azzal állampolgáraik életét kockáztatták.

Ugyanis nagyon nem tartottak ott az átoltottságban, ahol mi, magyarok.

A kormány akkor helyesen döntött úgy, hogy a korlátozásokat – fokozatosan ugyan, de – feloldja. És hiába riogattak a baloldaliak már a teraszok megnyitásakor is, a járvány általuk nagyon várt berobbanása elmaradt.

Ugyanúgy, ahogy indokolatlan volt a félelmük és a riogatásuk az Európa-bajnokság alatt, amikor nem győztek egyszerre hiperventillálni a közösségi oldalon, látva több ezer magyar szurkoló vonulását a Hősök teréről a Puskás Aréna felé.

Ám még azután sem adták fel, hogy megtörtént a pofára esésük, mivel a számok ellentmondtak vágyaiknak. A Népszava ugyanis tegnap közölt egy interjút a méltatlanul elfeledett Falus Ferenccel, aki az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje is volt 2014-ben. Habár minőségi ugrást 2019-ben sem láttunk a jelöltállításukban, amikor Karácsony Gergelyt indították (tegyük hozzá, végül megnyerte a választást), azt még a jelenlegi főpolgi sem mondhatja el magáról, hogy a fejére öntöttek volna egy vödör vizet.

Nos, ez a Falus Ferenc nyilatkozta, hogy „nem korlátozások nélküli tömegrendezvényekre van szükség, hanem óvintézkedésekre”. Ehhez pedig a Népszavának volt mersze egy olyan rendezvényt választani illusztrációul, amelyen a szurkolók együtt szorítanak a magyar válogatott sikeréért.

Azért is felháborító ez, mert Falus Ferenc mindezt akkor mondja, amikor olyan boldog családokat lehet látni a Balatonnál, akik jelenleg élvezik a politikamentes életet, valamint olyanokat, akik nem csupán az augusztus 20-ai programokat várják izgalommal, de Ferenc pápa érkezését is a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra.

Egyébiránt a „nincs másik” index.hu az államalapítás ünnepén megtartandó rendezvényeket, ahol a magyarok közösen fognak ünnepelni, nemes egyszerűséggel „gigabulinak” nevezi.

A baloldal ezeket a programokat már-már szokásos módon csak támadni tudja, azzal a politikai hátsó szándékkal, hogy Magyarországon minél több besavanyodott és elkeseredett embert lássanak, hogy aztán ismét Orbán Viktor miniszterelnököt okolhassák mindenért (is).

Falus Ferenc ugyanakkor valamiért megfeledkezett olyan, a baloldal számára fontos tömegrendezvények előtt hergelni az embereket, mint például a Pride-felvonulás.

De ne feledkezzünk meg azokról a baloldali politikusok által szervezett tüntetésekről se, amikor a legmelegebb napokon pár száz embert kivittek forradalmárosdit játszani a Fudan Egyetem- és a Pegasus-ügy miatt. Valamint ne feledkezzünk meg az egészségügyi dolgozók kiállásáról se.

Hozzáteszem, ezeken az eseményeken közel sem voltak annyian, mint a szurkolói meneten, de ez legyen a baloldal problémája.

Ettől még ezeken a rendezvényeken ugyanúgy tömegével voltak egymás nyakában az emberek, így a vírus berobbanásának veszélye is ugyanúgy fennállt.

 

Nagy Attila Tibor azonban az ATV stúdiójában ezeket meg sem említette, helyette kinyilvánította nemtetszését amiatt, hogy a kormány az ünnepnapokra feloldotta a még megmaradt korlátozásokat. Ami elkeserítő, az az, hogy az elemzőben fel sem merül, hogy a magyarok szeretnék jól érezni magukat a nemzeti ünnepeken. Szerinte a kormány részéről a rendelet kiadása pusztán politikai érdekből történt.

Jól emlékszünk azokra a mondataira is, amikor az ellenzéknek olyan tanácsokat adott, hogy használják ki a koronavírus okozta halálozásokat a kormánnyal szembeni támadások során.

Most is határozottan állítja, hogy a kormány ezeket az intézkedéseket kizárólag a választások miatt hozza meg, és úgy véli, hogy a korlátozások éppen emiatt nem is lesznek olyan mértékűek, mint tavasszal voltak.

Pék Szabolcs, az Iránytű Intézet elemzője finoman csak „cirkusznak” nevezte, hogy a kormány lehetőséget biztosít arra, hogy a magyarok jól érezzék magukat az országukban.

 

A kormánypártisággal nem vádolható Hont András is a baloldali kettős mércére hívta fel a figyelmet közösségi oldalán:

A Pride-felvonuláson ott voltam, és a saját szememmel láttam azt a rengeteg embert (köztük a sok-sok külföldit) Budapest utcáin, akik valamiért nem aggódtak, hogy elkaphatják a koronavírust.

Ámde az említett tüntetéseken is szabadon lehettek együtt a tömegben, és vonulhattak fel az ellenzéki szavazók. Tehették, hiszen egy diktatúrában ez is megengedett.

Hadházy Ákos büszkén mutogatta a közösségi oldalán, hogy szabadon tüntethettek pár százan az utcákon, szintén maszkviselés nélkül, az ellenzék által kreált Pegasus-ügyben.

Itt pedig a Hír TV tudósítása az egészségügyi dolgozók kiállásáról a Hősök terén:

Nem hallottuk, hogy a „falusferencek” egy szerény köszönetet mondtak volna azoknak, akik beoltatták magukat, biztosítva ezzel a nyugodt jelenlétet ezeken a rendezvényeken.
Az, hogy a magyar kormánynak vagy személyesen Orbán Viktornak mondjanak ilyet, már túlságosan elrugaszkodott elvárás lenne a részemről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A lengyelek, a britek és a görögök is gratuláltak Orbán Viktornak

Boris Johnson brit miniszterelnök a két ország közötti „fantasztikus kapcsolatokról” és az energiabiztonság ügyében tervezett együttműködésről, Kiriákosz Micotákisz görög kormányfő pedig az EU és a NATO keretében folytatott közös munka elmélyítéséről írt Orbán Viktornak gratuláló levelében, a magyar miniszterelnök ismételt kormányalakítása alkalmából – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Miért nem működnek a szankciók és az embargók?

Ritkán fordul elő, hogy az embargók és szankciós csomagok a kívánt hatást érik el.

A tengereken hánykolódik az orosz olaj, mert nem kell senkinek

„Mintegy 62 millió hordónyi uráli nyersolajat szállító orosz hajó várakozik a tengeren” – mutatták ki a Vortexa energiaelemző cég adatai. Az Egyesült Államok és más országok megtiltották az orosz nyersolaj és kőolajtermékek behozatalát az ukrajnai invázió miatt, mások pedig a jövőbeli szankcióktól való félelem miatt kerülik a rakományok beszerzését.

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Könyörtelenül diszkriminálják az orosz zenészeket

Mindegy, hogy nyilvános közleményben elítélte-e a háborút vagy sem, meghallják, hogy „orosz” és diszkriminálnak.

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Úgy tűnik, lázálom marad Ukrajna gyors uniós csatlakozása

Újabb vezető politikus szólalt meg Ukrajna Európai uniós csatlakozásával kapcsolatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére