Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Az elmúlt években a magyarságom egyfajta csúf bõrbetegséggé vedlette át magát"

Nagy Gábor

2018.03.08. 14:28

Karáth Kata, szabadúszó moralista újságíró úgy érezte: most jött el az ideje annak, hogy telesivalkodja a The Guardian címû liberális brit lap véleményrovatát.

Karáth Kata, szabadúszó moralista újságíró úgy érezte: most jött el az ideje annak, hogy telesivalkodja a The Guardian című liberális brit lap véleményrovatát.

Figyelem: a következő sivalkodás elolvasása semmilyen korosztály számára nem ajánlott!

A magyarságról:

"Mostanában nem igazán szeretek magyar lenni. Az elmúlt években a magyarságom egyfajta csúf bőrbetegséggé vedlette át magát amit zavartan igyekezek levakarni magamról. Külföldön megpróbálom elnyomni az akcentusomat és egyszerűen csak ‘világpolgárnak’ vallani magamat. Megfogadtam, hogy sosem lesz magyar párom és semmiképpen sem fogok letelepedni a szülőföldemen. Gyűlölöm, hogy a világ számára nem vagyunk mások mint egy apró ország csordulásig tele szűkagyú emberekkel, akik egyenesen élvezik az elharapódzó zsarnokságot. Régebben Magyarországot szinte sosem említették a nemzetközi sajtóban. Most azonban az első számú példa vagyunk az antiliberális irányelvekre Európában. Amit azonban talán a leginkább gyűlölök, hogy a magyar kormány elő akarja írni, hogy ki az ‘igazi’ magyar".

Karáth Kata barátnőjére, Lehotai Orsolyára hivatkozva ekképpen összegzi a jelenlegi helyzetet:

"Orbán Viktor miniszterelnök megpróbálja ránk, azaz a fiatalabb generációra erőszakolni, hogy magyar ma csak az lehet, aki

fehér bőrű, heteroszexuális, keresztény vagy legalábbis nem muszlim – egy teljesen egysíkú élet rabja."

"Így Orsolya most már inkább csak azt mondja, hogy Magyarországról jött, de nem vallja magát többé magyarnak. Egy ilyesfajta hovatartozással már nem tud azonosulni, és most már én sem" – teszi hozzá Karáth, aki szerint

a kormány kacérkodása a ‘fehér’ nacionalizmussal kész irónia, addig amíg ugyanúgy kacsingat a magyarok ázsiai gyökerei felé ezzel hirdetve etnikai páratlanságunkat."

Karáth és a honfoglalás, avagy nincsenek is nemzetállamok:

"A Honfoglalás lényegében egy migrációs folyamat végállomása volt. Ez nem kis ellenmondás szembeállítva Orbán fanatikus migránsellenes retorikájával".

"Hogy kiknek tartjuk magunkat talán nem egy állandó dolog, hanem folyamatosan átalakul, velünk együtt fejlődik. Magyarország valójában egy rendkívül sokszínű ország. Magyarnak valljuk magunkat, de mostanra már genetikailag is nagy valószínűséggel német, szláv, török és még számtalan más eurázsiai nemzet izgalmas keveréke lettünk. És még a legféltettebb Hungarikumaink nagy részét mint például a Busó Járást és a Kürtőskalácsot voltaképpen más népektől örököltük akikkel a történelmünk során összeálltunk. Ugyanúgy mint őseink ázsiai népvándorlása folyamán, a különféle kultúrák, nyelvek és népek olvadnak egymásba bennünk a generációkon keresztül egészen a mai napig. Hogy minek köszönhetjük magyarságunkat, ezt a sokrétű identitást, a mostani kormány mereven elutasítja".

A szélsőségesen nacionalista Magyarországról:

"...2015 óta szögesdróttal tartsa távol a menekülteket vagy, hogy óriásplakátokkal országszerte közhíré tétesse, hogy milyen az ‘igaz és jó’ magyar, és hogyan lehessen felismerni a többit, akik a haza ‘árulói’. A szélsőséges nacionalizmus kizáráson és félelemkeltésen alapszik. Ennek köszönhetően Magyarország nem csak, hogy Európa páriája lett, de ez a hozzáállás teljesen elijeszti a progresszív és liberális magyar fiatalokat. Legtöbbjüknek nagy a kísértés, hogy gyökereiket hátrahagyva egyszerűen csak más országban telepedjenek le".

Mikor lesz Karáth újra magyar?

"Miután 1989-ben Európa szerte megnyíltak a határok, a szüleink generációja lelkesen felkarolta az ezzel járó átalakulásokat. Most viszont hagyjuk, hogy újra falakkal vegyenek körbe minket. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy ilyenekké váltunk. De tudom, hogy egy nap végre abba hagyjuk majd az önsajnáltatást, elfogadjuk a másságot és felvállaljuk, hogy mi is az egymásra épülő identitások gyümölcse vagyunk. Akkor újra büszkén hívhatjuk magunkat magyarnak".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére