Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A többi tagállammal ellentétben Magyarországon csökkent a lakossági gáz ára

888.hu - Origo

2022.11.02. 16:00

Az Eurostat szerint Magyarországon a legolcsóbb a háztartások számára a földgáz az Európai Unión belül, sőt 2022 első félévében az előző év ugyanezen időszakhoz viszonyítva minimális mértékben még csökkent is az ár. A lakosságnak szánt villamosenergia pedig a második legolcsóbb uniós szinten, Magyarország egyike öt azon tagállamnak ahol nem nőtt, hanem épp ellenkezőleg, kissé csökkent az áram ára.

 

Az Európai Bizottság statisztikai hivatala, az Eurostat megnézte, hogy 2021 első félévéhez viszonyítva 2022 első félévében hogyan változott a lakossági gázár és a villamosenergia-ára az Európai Unió tagállamaiban.

 

Az Origo megírta, hogy

a gáz ára Magyarország kivételével mind a 24 vizsgált uniós tagállamban emelkedett, hazánkban viszont 0,5 százalékkal csökkent.

 

A statisztikai hivatal továbbá kiemeli, hogy ennek az az oka, hogy

 

Magyarországon az energiaárak szabályozottak.

Finnország, Ciprus és Málta nem közölt adatokat a földgáz háztartási árára vonatkozóan.

 

A gázárak Észtországban (+154 százalék), Litvániában (+110 százalék) és Bulgáriában (+108 százalék) emelkedtek a legnagyobb mértékben.

 

Euróban kifejezve az átlagos háztartási gázár 2022 első felében is Magyarországon volt a legolcsóbb (2,9 euró/100 kWh),

majd Horvátország (4,1 euró/100 kWh) és Lettország (4,6 euró/100 kWh) következik. A gáz ára a legmagasabb Svédország volt, (22,2 euró/100 kWh), a második helyen Dánia áll (16,0 euró/100 kWh), a harmadik helyezett pedig Hollandia (12,9 euró/100 kWh).

2022 első félévében 2021 első félévéhez viszonyítva a villamosenergia-ár tekintetében

a legnagyobb emelkedést Csehországban regisztrálták (+62 százalék), majd következik Lettországban (59 százalék) és Dánia (+57 százalék).

 

 

Az adatok szerint öt tagállamban csökkent a háztartási villamosenergia ára: Hollandiában (-54 százalék), Szlovéniában (-16 százalék), Lengyelországban (-3 százalék), Portugáliában és Magyarországon (egyaránt -1 százalék).

 

Az átlagos lakossági villamosenergia-ár 2022 első felében Hollandiában volt a legalacsonyabb (5,9 euró/100 kWh), majd pedig Magyarország (9,5 euró/100 kWh) következik.

 

A legdrágább az áram Dániában (45,6 euró/100 kWh), Belgiumban (33,8 euró/100 kWh), Németországban (32,8 euró/100 kWh) és Olaszországban (31,2 euró/100 kWh) volt.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Futott egy dezodor-reklám a tévében. Úgy ült a lépdelő lovon a főszereplő, mintha minden rendben lenne. Ám ő a ló fara irányában pislogott, miközben fülig érő szájjal jelezte, mindegy merre megy a ló, oda vagy vissza, neki a reklámozott dezodor a legjobb.

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal(!) is, fedezte fel a RIPOST. Eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi kivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar, nézegetheti a szemetes Lánchidat.

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Cristiano Ronaldo haza akart utazni a vb-ről, mert utál a kispadon ülni

Megviselte a Svájc elleni 6-1-es győzelem Cristiano Ronaldót. Leginkább az idegeit, a pályán eltöltött mintegy 20–25 perc nem okozhatott gondot a futballcsillagnak. Fernando Santos portugál szövetségi kapitány csak csereként vetette be, és ez annyira felbőszítette a 37 éves játékost, hogy ott akarta hagyni a világbajnokságot.

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

Soros ügyészeket pénzel, hogy enyhítsenek a bűncselekményt elkövető migránsok ítéletén

A Soros György által pénzügyileg támogatott kerületi ügyészek új büntetőjogi kezdeményezést kovácsolnak, amelynek célja, hogy az illegális migránsokat bűnelkövetés esetén másként kezeljék, mint az amerikai állampolgárokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére