Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Székely Nemzeti Tanács elnöke elmesélte, hogyan próbálták szavazatkidobós botránnyal megbuktatni

888.hu

2022.04.01. 15:20

Tanulságos történet.

 

A 888.hu is beszámolt az erdélyi szavazólapok kapcsán a Telexnél tapasztalt furcsaságról.

A sztorit a portál megosztotta Facebookon is, a Facebook fejlesztői oldalán található URL pedig egészen csütörtök délutánig azt lehetett látni, hogy a cikket február elsején hozták létre. Ez ugyan később módosult, azonban a Google keresőmotorja alapján – amely létrehozás alapján dátumoz – a Telex valójában február elsején hozhatta létre a cikket.

 

Dull Szabolcs, a portál főszerkesztője technikai hibára hivatkozott válaszában, úgy fogalmazott, „a cikk a Transtelexen jelent meg ma [azaz csütörtök – a szerk.] reggel 8:55-kor”, és állítása szerint „a cikk szerkesztőségi rendszerünkbe való átvételekor technikai hiba történt a dátumozással, visszaugrott egy véletlen időpontra, ezt azonnal megjavítottuk.

Az alapítvány Választási Médiafigyelő Delegációja bejelentette, hogy kivizsgálja a Telex-ügyet, a szakmai vizsgálat során pedig újabb képernyőképre bukkantak rá, melyből kiderül, hogy nemcsak az URL-ben jelent meg a februári dátum, hanem az eredeti cikk nyilvános frontendjén is:

 

 

Közben újabb megszólaló erősítette meg azt a gyanút, hogy szervezett provokációkról lehet szó. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke közösségi oldalán arról ír, hogy amikor először választottak meg a Székely Nemzeti Tanács elnökévé, (2008 február) akkor is felmerültek hasonló kérdések.

„A tisztújító gyűlés egy másfél évet tartó népszavazásra tett pontot és közölte annak végleges eredményét. Több mint 210 000 szavazat Székelyföld autonómiájára, a leadott szavazatoknak messze több mint kilencven százaléka. Február végén keresett meg a vásárhelyi román sajtó, és kamerák kereszttüzében, mikrofonok erdeje előtt kellett nyilatkoznom egy számomra addig ismeretlen eseményről: Jedden félig elégett szavazólapokat talált egy ismeretlen személy, aki erről értesítette a román sajtót” – idézi fel Izsák.

 

Mint írja, azok a szavazólapok nem voltak azért annyira elégve, hogy ne legyen látható, hogy kivétel nélkül az autonómiát elutasító szavazatok voltak.

„A mandátumom csak néhány napja kezdődött, azonban a testület nevében el tudtam mondani, hogy a választói névjegyzékünkön közel 210 000 név van, ugyanennyi szavazat, amelyet bármikor újra lehet számolni. Nincs közünk a szemétből előkotort, félig elégetett szavazólapokhoz, amelyeket egyértelműen diverziónak minősítettem. A mostani, hasonló botránnyal kapcsolatban bátran elmondhatom: szerzői/szervezői ugyanazok, mint 14 évvel ezelőtt, és még helyszínt sem kaptak újabbat” – írja Izsák Balázs.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére